Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση στόλου για την Ellinair με δύο ακόμη Airbus A320
Αεροπορικές εταιρείες

Αύξηση στόλου για την Ellinair με δύο ακόμη Airbus A320

Ένα ακόμη Airbus A320 θα παραληφθεί από την αεροπορική τον ερχόμενο Απρίλιο, μισθωμένο από την DAE Capital. Νέο δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης – Μπακού.

Με την προσθήκη ενός νέου δρομολογίου μεταξύ Θεσσαλονίκης – Μπακού, και δύο αεροσκαφών, εμπλουτίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα η Ellinair, ενισχύοντας, αφενός το διευρυμένο δίκτυό της και αφετέρου τη σύνδεση της πόλης, προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας, κυρίως, όμως, του ελληνικού Τουρισμού.

Με την προσθήκη αυτή, η λίστα των προορισμών που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη επεκτείνεται ακόμη περισσότερο και περιλαμβάνει, εκτός από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Βόλγκογκραντ, στη Ρωσία, το Κίεβο, τη Λβιβ, την Οδησσό και το Χάρκοβο στην Ουκρανία, τη Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, την Κρακοβία, στην Πολωνία, το Βουκουρέστι και την Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία, την Τιφλίδα, στη Γεωργία και το Βελιγράδι, στη Σερβία.

Ειδικότερα, η Ellinair συνδέει με απευθείας πτήσεις τη Θεσσαλονίκη με το Μπακού, την Μόσχα, το Κίεβο, την Αγία Πετρούπολη, το Μινεράλνιε Βόντι, το Κρασνοντάρ, το Ροστόφ, την Σαμάρα, τη Λβιβ, τη Βαρσοβία,  το Κατοβίτσε, την Τιφλίδα, την Οδησσό, το Χάρκοβο και το Βόλγκογκραντ. Το Ηράκλειο με τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο, τη Βαρσοβία, το Κατόβιτσε, το Βουκουρέστι, την Κλουζ Ναπόκα, την Οδησσό, το Χάρκοβο, τη Λβιβ και το Βελιγράδι. Την Κέρκυρα με τη Μόσχα, το Κίεβο, τη Ζάκυνθο και την Αγία Πετρούπολη, τον Άραξο και την Αθήνα με τη Μόσχα.

Σε επίπεδο εσωτερικών πτήσεων, η αεροπορική εταιρεία συνδέει την Αθήνα και το Ηράκλειο με τη Θεσσαλονίκη.

Η Ellinair επιχειρεί με 6 σύγχρονα αεροσκάφη AB320 και AB319. Πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία παρέλαβε ένα Airbus A320, ενώ τον Απρίλιο θα παραλάβει ακόμη ένα, συμπληρώνοντας έτσι τον στόλο των 6 αεροσκαφών, για το 2020.

Το 2019 το ποσοστό πληρότητας διαμορφώθηκε στο 83,4%, τον αριθμό των πτήσεων να ανέρχονται στις 6.555, τις θέσεις να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, διαμορφούμενες σε 1.024.208 και τους διακινηθέντες επιβάτες να φτάνουν στις 854.585, ενώ αισιόδοξες παραμένουν οι εκτιμήσεις και για το 2020, με την πληρότητα να προβλέπεται πως θα αυξηθεί περαιτέρω και θα ανέλθει σε ποσοστό 87,2%.

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε τη χρονιά που πέρασε ο αερομεταφορέας στον δείκτη OTP (On Time Performance), o οποίος καθορίζει και αναδεικνύει τις πιο συνεπείς πτήσεις, με όλο και μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων της Ellinair να φθάνουν στην ώρα τους.

Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Σταύρος Δαλιάκας (αριστερά) με τον κ. Μπόρις Μουζενίδη.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας κ. Σταύρος Δαλιάκας, δήλωσε: “Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, με την ένταξη δύο νέων σύγχρονων αεροσκαφών στον στόλο μας. Όλοι οι δείκτες της εταιρίας το 2019 βελτιώθηκαν και πιστεύουμε ότι το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό“.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2020, σε όλες τις πτήσεις της Ellinair με διάρκεια πτήσης μέχρι 5 ώρες, η παροχή φαγητού και κρασιού έχει ακυρωθεί. Ο κατάλογος των δωρεάν παροχών θα εξακολουθεί να περιλαμβάνει νερό, τσάι και καφέ. Σύντομα θα παρασχεθεί υπηρεσία που θα επιτρέπει την παραγγελία φαγητού στο αεροσκάφος με μια επιπλέον χρέωση. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα αγοράς σνακ και σάντουιτς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024