Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb 'παγώνει' τις κρατήσεις της στο Πεκίνο λόγω κορωναϊού

Τατιάνα Ρόκου - 10 Φεβρουάριος 2020, 12:04

Στοπ στις κρατήσεις στην κινεζική πρωτεύουσα έως τις 29 Φεβρουαρίου. Είναι άγνωστο ακόμη αν οι τοπικοί ανταγωνιστές της Airbnb, όπως οι Tujia και Trip.com Group Ltd. θα αναστείλουν και αυτοί όλες τις κρατήσεις τους.


Η Airbnb ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κρατήσεις της στο Πεκίνο λόγω κορωναϊού. Η απόφαση αυτή αφορά μόνο το Πεκίνο, δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb Κίνας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αξιολογεί την κατάσταση και εργάζεται για να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τις κρατήσεις της στο Πεκίνο ως τις 29 Φεβρουαρίου, καθώς ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Κίνα ξεπέρασε τους 900.

“Υπό το φως του νέου ξεσπάσματος κορωνοϊού και των οδηγιών των τοπικών αρχών για τη βιομηχανία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, όλες οι κρατήσεις στο Πεκίνο με check-in από τις 7 Φεβρουαρίου του 2020 ως τις 29 Φεβρουαρίου του 2020 έχουν ανασταλεί”, ανακοίνωσε με μήνυμά της στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο η εταιρεία.

Η απόφαση αυτή αφορά μόνο στο Πεκίνο, δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb Κίνας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αξιολογεί την κατάσταση και εργάζεται για να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Η εταιρεία, με έδρα το San Francisco δήλωσε ακόμη ότι θα αποζημιώσει σε όλους όσους επηράστηκαν ή ακύρωσαν τις κρατήσεις τους. Είναι άγνωστο ακόμη αν οι τοπικοί ανταγωνιστές της Airbnb, όπως οι Tujia και Trip.com Group Ltd. θα αναστείλουν και αυτοί όλες τις κρατήσεις τους στο Πεκίνο. Στην εφαρμογή της για κινητά, η Ctrip αναφέρει ότι “κάποιες” κρατήσεις διαμερισμάτων στο Πεκίνο έχει ανασταλλεί και οι χρήστες προτείνεται να στραφούν στα ξενοδοχεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top