Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Ο 2019-ncov επηρεάζει, αλλά δεν ακυρώνει μεγάλες διεθνείς εκθέσεις

Τατιάνα Ρόκου - 10 Φεβρουάριος 2020, 14:25

Η Ευρώπη είναι η κορυφαία περιοχή του κοσμου για εμπορικές εκθέσεις, με 1,3 εκατ. εκθέτες το 2019 και 112 εκατ. επισκέπτες και εκθεσιακούς χώρους που καλύπτουν σχεδόν 16 εκατ. τετραγωνικά μέτρα σε 499 τοποθεσίες.


Ο UFI (Διεθνής Σύνδεσμος Εκθέσεων) πραγματοποίησε την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των CEO του στη Ρώμη, στην οποία συμμετείχαν 100 στελέχη των κορυφαίων εταιρειών από 37 χώρες.

Η πρόεδρος του UFI, Mary Larkin δεν έκρυψε τις ανησυχίες της για την επιδημία του κοροναϊού που αναπόφευκτα θα επηρεάσει τον τομέα του τουρισμού και των εμπορικών εκθέσεων, αλλά ο προσανατολισμός των Κινέζων διοργανωτών, ανέφερε, είναι μόνο να αναβληθούν και να μην ακυρωθούν εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Ο Pietro Piccinetti, μοναδικός διαχειριστής και γενικός διευθυντής της Fiera Roma δήλωσε: “Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2018 πάνω από 4,5 εκατ. επιχειρήσεις συμμετείχαν σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο με συνολικά 303 εκατ. επισκέπτες (μόνο στην Ευρώπη οι συμμετέχοντες σε εκθέσεις ήταν 112 εκατομμύρια με περίπου 1,3 εκατ. εκθέτες) και οικονομικό αντίκτυπο που εκτιμάται σε περίπου 275 ευρώ, συμβάλλοντας περίπου 167 δισ. ευρώ στο παγκόσμιο ΑΕΠ”. Αυτοί είναι οι αριθμοί που αποκαλύπτονται από τον UFI, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου 800 διοργανώτρις εταιρείες από 86 χώρες σε όλο τον κόσμο.

300 εκατ. επισκέπτες για 4,5 εκατ. επιχειρήσεις
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το 2018 δείχνουν ότι σε όλο τον κόσμο διεξάγονται 32.000 εκθέσεις, με 4,5 εκατ. εταιρείες που συμμετάσχουν και που συγκεντρώνουν πάνω από 300 εκατ. επισκέπτες σε περίπου 1.200 εκθεσιακές δομές (καταμετρώντας μόνο εκείνες με εκθεσιακό χώρο τουλάχιστον 5.000 τετραγωνικών μέτρων).

Πρόκειται για μια βιομηχανία που δημιουργεί 3,2 εκατ. θέσεις εργασίας, τόσο άμεσες όσο και έμμεσες, με εκθέτες και επισκέπτες που δαπανούν συνολικά 116 δισ. ευρώ. Η Ευρώπη είναι η κορυφαία περιοχή του κοσμου για εμπορικές εκθέσεις, με 1,3 εκατ. εκθέτες το 2019 και 112 εκατ. επισκέπτες και εκθεσιακούς χώρους που καλύπτουν σχεδόν 16 εκατ. τετραγωνικά μέτρα σε 499 τοποθεσίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top