Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Κορυφώνεται σήμερα η 15η HORECA

Τατιάνα Ρόκου - 10 February 2020, 16:07

Πρεμιέρα στην έκθεση είχε και μια νέα παράλληλη εκδήλωση, το Business Lab, όπου παρουσιάστηκαν θέματα που άπτονται τόσο στην εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων όσο και την οργάνωση και διοίκησή τους.


Δυναμικό “παρών” έδωσαν για 15η συνεχόμενη χρονιά οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της HORECA.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος, δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για την συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη και την πρωτοπορία του κλάδου των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τουριστικό κλάδο - λόγια που αντικατοπτρίζουν το όραμα του προέδρου και CEO της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, κ. Νίκου Χουδαλάκη.Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Χουδαλάκης ”η έκθεση HORECA εδώ και 15 χρόνια είναι στην πρωτοπορία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αφού φέρνει σε επαφή όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και της μαζικής εστίασης με τις κορυφαίες εταιρείες του προμηθευτικού κλάδου! Η φετινή HORECA με την συμμετοχή 500 εκθετών και έναν ανεκτίμητο πλούτο εκθεμάτων αιχμής θα αποτελέσει τον αδιαφιλονίκητο εκθεσιακό θεσμό και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον τουριστικό κλάδο”.

Στην τελετή των εγκαινίων παρών ήταν και ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της έκθεσης στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα. Συγκεκριμένα δήλωσε: ”Η έκθεση HORECA, ο καταξιωμένος θεσμός διεθνών προδιαγραφών που διοργανώνει η FORUM ΑΕ, αποδεικνύει έμπρακτα, κάθε χρόνο, τη βασική θέση που εκπροσωπεί και εκφράζει με την πολιτική του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας: O τουρισμός είναι υπόθεση όλων!”.

Επίσης, παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η κα Χριστίνα Τετράδη, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πόντας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και ο κ. Πάνος Μωραΐτης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης.


Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα C1 του εκθεσιακού όπου διεξήχθη η 9η Ετήσια Γενική Συνέλευση, με την οργανωτική υπογραφή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης αποτέλεσαν πόλο έλξης για κάθε επαγγελματία που θέλει να παραμένει updated και για να είναι η επιχείρηση του ισάξια των τάσεων και των απαιτήσεων της εποχής. Συγκεκριμένα, ο κόσμος της μπίρας είχε την τιμητική του, καθώς το στο stage του Beer & Spirits η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργάνωσε για 2η χρονιά την Beer Day. Οι τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο ενός μικροζυθοποιείου, αλλά κι ενός outlet/bar μπίρας καθώς και τα είδη μπίρας αποτέλεσαν τις βάσεις της θεματολογίας. Λίγα μέτρα πιο κάτω διεξήχθησαν τα Coffee Events με τα πρώτα στάδια των πανελλήνιων διαγωνισμών Brewers Cup και Coffee in Good spirits του SCA Greece να ξεχωρίζουν. Eνδιαφέροντα για τους ξενοδόχους επισκέπτες ήταν και τα live cooking shows στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, όπου παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για τους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, όπου οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, πραγματοποιήθηκε το Gastronomy Forum, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με την παρουσία σημαντικών ομιλητών. Οι θησαυροί της ελληνικής γης και ο γαστροτουρισμός αποτέλεσαν τα δύο βασικά sections.

Πρεμιέρα όμως είχε και μια νέα παράλληλη εκδήλωση, το Business Lab, όπου παρουσιάστηκαν θέματα που άπτονται τόσο στην εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων όσο και την οργάνωση και διοίκησή τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top