Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες Μεταφορές'Όχι' της Ταϊλάνδης στην αποβίβαση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο 'Westerdam'
Κρουαζιέρα

'Όχι' της Ταϊλάνδης στην αποβίβαση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο 'Westerdam'

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης αρνούνται να επιτρέψουν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου 'Westerdam' της εταιρείας Holland America να αποβιβαστούν. Με τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το σύνολο στο πλοίο αυξάνεται σε 174.

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης αρνούνται να επιτρέψουν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Westerdam της εταιρείας Holland America να αποβιβαστούν, γνωστοποίησε ο Ταϊλανδός υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul, η χώρα του οποίου προστέθηκε σε αυτές που του έχουν απαγορεύσει να ελλιμενιστεί, λόγω της ανησυχίας για την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η εταιρεία, που ανήκει στην Carnival Corp., με έδρα το Μαϊάμι, είχε ανακοινώσει πως οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν στην Μπανγκόκ τη 13η Φεβρουαρίου (αύριο Πέμπτη) και είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ενδεχόμενο κάποιος από τους επιβαίνοντες να είναι φορέας του ιού.

Το πλοίο, που μεταφέρει 1.455 επιβάτες και 802 μέλη πληρώματος, ήταν προγραμματισμένο να εισέλθει στο λιμάνι Naha Port στην Οκινάουα το περασμένο Σάββατο, αλλά ύστερα από το απαγορευτικό της Ιαπωνίας (λόγω του ότι υπήρχαν υποψίες για έναν μολυσμένο επιβάτη) τα σχέδια ακυρώθηκαν. Άρνηση αποβίβασης το πλοίο είχε επίσης σε Μανίλα και Γκουάμ.

Εν τω μεταξύ, 39 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό εντοπίστηκαν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο έξω από το λιμάνι στη Γιοκοχάμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 53 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο έδειξαν ότι 39 άνθρωποι έχουν μολυνθεί.

Τουλάχιστον 174 από τους περίπου 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess έχουν προσβληθεί από τον 2019-nCoV, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα ξεπέρασε τους 1.000 (1.011) χθες, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024