Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧ. Θεοχάρης: 'Μικρές οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό στον ελληνικό τουρισμό'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: 'Μικρές οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό στον ελληνικό τουρισμό'

Με δεδομένο ότι έως τον Μάρτιο 'πάγωσαν' και οι πτήσεις Αθήνα – Πεκίνο (διακοπή των δρομολογίων της Air China έως 25 Μαρτίου 2020), οι επιπτώσεις των ακυρώσεων είναι μικρές, στην κλίμακα των 31 εκατ. τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 200.000 Κινέζων.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, επεσήμανε ότι “ουσιαστικά δεν μιλάμε για ισχυρή επίπτωση στον τουρισμό”. Εκτίμησε πάντως ότι, εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού “και φτάσει στο καλοκαίρι, θα αλλάξουν οι καταναλωτικές συνήθειες τουριστών”. Σχετικά με τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ετοιμάζεται δυναμικότερη προβολή ως “επικοινωνιακό αντίβαρο στην όποια αρνητική καμπάνια”.    

Με δεδομένο ότι ως τον Μάρτιο “πάγωσαν” και οι πτήσεις Αθήνα – Πεκίνο, οι επιπτώσεις των ακυρώσεων είναι μικρές, στην κλίμακα των 31 εκατ. τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 200.000 Κινέζων.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κίνα θα μείνει η χώρα μας τουλάχιστον μέχρι τις 25 Μαρτίου, μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Air China για το συγκεκριμένο διάστημα. Η κινεζική αεροπορική εταιρεία θα καλύψει πλήρως τους επιβάτες που είχαν κάνει κράτηση για πτήσεις από/προς Κίνα στο συγκεκριμένο διάστημα, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε άλλες ημερομηνίες τις κρατήσεις τους όταν ξαναρχίσουν τα δρομολόγια είτε να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι υπάρχει αβεβαιότητα γα το αν θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Air China για τέταρτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο από το καλοκαίρι του 2020, καθώς και η έναρξη δρομολογίων της εταιρείας Juneyao Airlines, από τη Σαγκάη, που επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουνίου.

“Ήδη βλέπουμε ακυρώσεις, αλλά στις δευτερογενείς επιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται το κρουαζιερόπλοιο ‘Norwegian spirit’, που έφυγε από Ντουμπάι γιατί δεν πήγαν Κινέζοι και έρχεται στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά”, τόνισε ο υπουργός. “Προέχει να θωρακιστούμε, αυτό είναι πιο σημαντικό να προβάλλει η χώρα εικόνα ασφάλειας από την όποια ακύρωση”, πρόσθεσε και χαρακτήρισε τον κορονοϊό περίπλοκο φαινόμενο, που πρέπει να παρακολουθείται εβδομάδα – εβδομάδα.

“Δεν μπλέκω την προσπάθεια τουριστικής στήριξης των νησιών με το μεταναστευτικό, γιατί αυτή η σύνδεση θα συνιστούσε πλήγμα. Όσο το συνδέουμε ρίχνουμε νερό στο μύλο αυτών που επιδιώκουν αρνητική εικόνα”, είπε ο κ. Θεοχάρης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024