Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςCOVID-19: Φτάνουν τους 1.770 οι νεκροί, επαναπατρίζονται δύο Ελληνοαμερικανοί επιβάτες του Diamond Princess
Τουρισμός και δημόσια υγεία

COVID-19: Φτάνουν τους 1.770 οι νεκροί, επαναπατρίζονται δύο Ελληνοαμερικανοί επιβάτες του Diamond Princess

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί φτάνει τους 70.548. Επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess. Στα 70 τα νέα κρούσματα μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess – τουλάχιστον 40 Αμερικανοί έχουν νοσήσει.

Επιχείρηση επαναπατρισμού δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς”, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, δεν αποκάλυψε περισσότερα για τους δύο Έλληνες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό 355.

Αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό δυο Ελλήνων από την Κίνα μέσω Βρετανίας και Ιταλίας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους με το προσωπικό του νοσοκομείου “Σωτηρία”, όπου μπήκαν σε καραντίνα.

Οι αρχές της Κίνας κατέγραψαν 2.009 νέα κρούσματα της επιδημίας έως το περασμένο Σάββατο, τα 1.843 στη Hubei, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί φθάνει τους 68.500.

Ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε για τρίτη συναπτή ημέρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η βασική εστία μόλυνσης εκτός Κίνας συνεχίζει να είναι το κρουαζιερόπλοιο “Diamond Princess”, σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας (έχουν επιβεβαιωθεί 355 κρούσματα, ανάμεσά τους άλλα 70). Συνολικά 3.711 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, βρίσκονταν πάνω στο πλοίο που έκανε κρουαζιέρα όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν από εβδομάδες αποκαλύφθηκε πως είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan. Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται πως έχουν μολυνθεί αποβιβάζονται και διακομίζονται σε ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομεία.

Εκπρόσωπος του State Department ανακοίνωσε ότι πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο θα επαναπατριστούν με ειδικές πτήσεις και θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε στρατιωτικές βάσεις μετά την επιστροφή τους στο αμερικανικό έδαφος.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε επίσης χθες ότι θα επαναπατρίσει 330 πολίτες της αυτόνομης περιοχής της Κίνας που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, με ειδικές πτήσεις τουλάχιστον ενός μισθωμένου αεροσκάφους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024