Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣυνέδριο με θέμα την πιλοτική παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου SAURON
Λιμένες

Συνέδριο με θέμα την πιλοτική παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου SAURON

Το έργο SAURON ασχολείται με το θέμα Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (CIP-01-2016-2017): Πρόληψη, ανίχνευση, αντιμετώπιση και μετριασμός του συνδυασμού των απειλών (φυσικών και κυβερνοχώρου) στις κρίσιμες υποδομές της Ευρώπης με εστίαση στην προστασία των Υποδομών Μεταφορών τόσο των λιμένων της ΕΕ όσο και των μέσων μεταφοράς.

Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου SAURON (Scalable multidimensionAl sitUation awaReness sOlution for protectiNg European ports) πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά (PPA) την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας ΙΙΙ “ALKIMOS“.

Το έργο SAURON ασχολείται με το θέμα Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (CIP-01-2016-2017): Πρόληψη, ανίχνευση, αντιμετώπιση και μετριασμός του συνδυασμού των απειλών (φυσικών και κυβερνοχώρου) στις κρίσιμες υποδομές της Ευρώπης με εστίαση στην προστασία των Υποδομών Μεταφορών τόσο των λιμένων της ΕΕ όσο και των μέσων μεταφοράς. Το SAURON προτείνει να διασφαλιστεί ένα επαρκές επίπεδο προστασίας και ανθεκτικότητας έναντι των φυσικών απειλών, ή απειλών κυβερνοχώρου, ή και συνδυασμένων απειλών για τους λιμένες της ΕΕ και να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επιζήμιες επιπτώσεις για την κοινωνία και τους πολίτες μιας ενδεχόμενης επίθεσης. Το όραμα του SAURON είναι να παρέχει μια πλατφόρμα πολυδιάστατης “Κατανόησης της Κατάστασης”, προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες του Λιμένα  να προβλέψουν και να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενες απειλές κυβερνοχώρου, φυσικές ή συνδυασμένες απειλές για τις εμπορευματικές και ναυτιλιακές τους δραστηριότητες για την ασφάλεια των εργαζομένων, των επισκεπτών, των επιβατών και των πολιτών της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, υπεύθυνος του έργου SAURON, ΥΑΛΕ του ΟΛΠ, η νέα τάση αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είναι η εισαγωγή έξυπνων συστημάτων υβριδικής τεχνολογίας όπου ο συνδυασμός της φυσικής ασφάλειας και της κυβερνοασφάλειας θα έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη πρόβλεψη και αποτροπή μιας τρομοκρατικής επίθεσης στον χώρο του λιμένα.
Η σωστή έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση της πληροφορίας μέσω των ανωτέρω συστημάτων εκτός της διάσωσης των ανθρώπων επιτρέπει  την συνέχιση της λειτουργίας των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η λειτουργία της πλατφόρμας SAURON δοκιμάστηκε στο πλαίσιο ενός σεναρίου τρομοκρατικής επίθεσης σε ένα κρουαζιερόπλοιο που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024