Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣτη Holidays & Spa Expo της Σόφιας προορισμοί της Αν. Χαλκιδικής για την ενίσχυση μη τουριστικών οικισμών
Εκθέσεις

Στη Holidays & Spa Expo της Σόφιας προορισμοί της Αν. Χαλκιδικής για την ενίσχυση μη τουριστικών οικισμών

Κορωνίδα της προώθησης αποτέλεσε η παρουσίαση του μοναδικού φαινόμενου συγκέντρωσης πυρήνα ιππόκαμπων στο Στρατώνι, αλλά και στον Ακάνθιο Κόλπο, το οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποτελέσει λόγο θεματικής προσέλκυσης επισκεπτών στο καταδυτικό τόξο 'Σιθωνία – Αμμουλιανή – Στρατώνι'.

Δήμος Αριστοτέλη και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν την ευκαιρία “σε μη (παραδοσιακά) τουριστικές περιοχές” της Ανατολικής Χαλκιδικής να προβληθούν στη βουλγαρική τουριστική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, σε ειδικό χώρο στο περίπτερο “Very Macedonia“, επιχειρηματίες από οικισμούς του Δήμου υποδέχθηκαν Βούλγαρους επαγγελματίες και κοινό, προκειμένου να προτείνουν στη βουλγαρική πρωτεύουσα φρέσκες, αλλά και ενδιαφέρουσες τουριστικές ιδέες.

Η πρωτοβουλία, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης “Holidays & Spa Expo” (13–15 Φεβρουαρίου 2020), πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη, με στόχο να δημιουργήσει τουριστική συνείδηση, αλλά και να εξοικειώσει “μη προβεβλημένες” τουριστικά περιοχές με τη συλλογική προσπάθεια των πολλών.

Η κα Μαρία Παππά, διευθύντρια Marketing του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού λέει: “Ο συγκεκριμένος δήμαρχος προτίμησε να εκπαιδεύσει κόσμο, που ουσιαστικά είναι ανεκπαίδευτος, για να αποκτήσει (τουριστική) συνείδηση, ανα εξοικιωθεί, να αποκτήσει εξωστρέφεια, να αρχίζει σιγα σιγά να ταυτίζεται με αυτό που κάνουν οι γειτονικές περιοχές στο Δήμο Αριστοτέλη. Άρα, εξωστρέφεια και εκπαιδευση όσων δεν είναι τουριστικοί προορισμοί στο Δημο και επιβάλλεται να γίνουν. Αυτή είναι η διαφορά… Η προεκλογική εξαγγελία του δημάρχου “16 δήμοι, 16 πρωτεύουσες” γίνεται πραγματικότητα”.

Οι προαναφερόμενοι οικισμοί εκπροσωπήθηκαν από τουριστικούς επαγγελματίες. Σε ό,τι αφορά στο Στρατώνι, ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας αλλά και μέλη του τοπικού Συλλόγου Επαγγελματιών προώθησαν στη Σόφια επί μέρους σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις. Επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, που διακινούν Βούλγαρους ταξιδευτές στα ορεινά ή στα παράλια της Μακεδονίας, αλλά και απευθείας ενημερώσεις στο ευρύ κοινό αποτέλεσαν την “επίσημη πρώτη” όσων θεωρούν ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός συνθέτουν ολοκληρωμένο σκηνικό ανάπτυξης. Κορωνίδα της προώθησης αποτέλεσε η παρουσίαση του μοναδικού φαινόμενου συγκέντρωσης πυρήνα ιππόκαμπων στο Στρατώνι, αλλά και στον Ακάνθιο Κόλπο, το οποίο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποτελέσει λόγο θεματικής προσέλκυσης επισκεπτών στο καταδυτικό τόξο “Σιθωνία – Αμμουλιανή – Στρατώνι”.

Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί μέσω της συμπερίληψης τοπικών επιχειρήσεων της Ορεινής & Ανατολικής Χαλκιδικής σε προγράμματα τοπικών Tour Operators, οι οποίοι συνεργάζονται με βουλγαρικά τουριστικά γραφεία. “…Και αυτό είναι μία επί μέρους νίκη” καταλήγει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Στυλιανός Βαλιάνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ποιοτική επαναπροσέγγιση της βαλκανικής τουριστικής αγοράς ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με φορείς της Πολιτείας αλλά με και τουριστικούς – πολιτιστικούς φορείς της Ουρανούπολης προετοιμάζουν τη δημιουργία “Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας”, η παρουσίαση του οποίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου Αυγούστου στην Ουρανούπολη. Η εν λόγω παρέμβαση αποτελεί μέρος του εγκεκριμένου σχεδίου τουριστικής προώθησης του Δήμου Αριστοτέλη, οι δραστηριότητες του οποίου πραγματοποιούνται σε πλήρη συμφωνία με το σχεδιασμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024