Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Διαγωνισμός Υπουργείου Τουρισμού - ΠΟΤ για start-up, προς εύρεση περαιτέρω επενδυτών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Φεβρουάριος 2020, 16:00

'Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που δεν έχει επηρεαστεί από τον ιό', δήλωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 μέχρι σήμερα.


Πραγματοποιήθηκε  στο Yπουργείο Τουρισμού η συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, η γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, κα Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού, κ. Δημήτριος Σκούτας, η διευθύντρια του Τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Alessandra Priante και η υπεύθυνη για Ευρωπαϊκά Περιφερειακά Προγράμματα, Beatriz Cano Buchholz.

Σε δηλώσεις του σε Έλληνες και σε ξένους δημοσιογράφους ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως “η επίσκεψη του κ. Pololikashvili επισημοποιεί την πολύ καλή συνεργασία που έχει η χώρα μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αλλά και τη θέληση του ΠΟΤ να υποστηρίξει τον τουρισμό σε όλον τον κόσμο οπότε και εμείς μπορούμε να μάθουμε από τις θετικές εμπειρίες άλλων χωρών. Υπάρχει η θέληση για κοινές δράσεις αναφορικά κυρίως με την εκπαίδευση, την καινοτομία, το start-up και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια συνεργασία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές”.

Και συμπλήρωσε: “Δεν εφησυχάζουμε με το που είμαστε τώρα. Θέλουμε να πάμε ακόμα ψηλότερα και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν επικεντρωνόμαστε στον αριθμό των αφίξεων, αλλά στην ποιότητα και στα τουριστικά έσοδα για να δημιουργήσουμε πλούτο προς όφελος της κοινωνίας. Στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα στις υπηρεσίες και στο τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε στους επισκέπτες. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, προκειμένου να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες δράσεις και συμφωνήσαμε πως θα προωθήσουμε τη σημασία του τουρισμού στις Βρυξέλλες ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο υποστήριξης της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία θα γίνεται με τα χρόνια όλο και πιο σημαντική”.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του κορονοϊού μέχρι τώρα, ο υπουργός Τουρισμού είπε: “Δυστυχώς, έχουμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, κάποιες ακυρώσεις από Κινέζους ταξιδιώτες. Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που δεν έχει επηρεαστεί από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος μέσω του μάρκετινγκ και στρατηγικών δράσεων, ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες και να κάνουμε τη χώρα μας για αυτούς μια εύκολη ταξιδιωτική επιλογή. Για εμάς οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας”.

Ο κ. Pololikashvili σημείωσε: “Συζητήσαμε για πολλά θέματα, στα οποία θα συνεργαστούμε και ειδικά για τον βιώσιμο τουρισμό, τον οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό και για άλλα κράτη μέλη και θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε σχετικά με την καινοτομία και την εκπαίδευση. Στηρίζουμε τον υπουργό Τουρισμού στο σχέδιο δράσης του και θα ανακοινώσουμε ένα διαγωνισμό για start-up, ώστε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια εύρεσης περαιτέρω επενδυτών”.

Προσέθεσε πως “στόχος είναι η Ελλάδα να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως και αν μη τι άλλο το γεγονός πως αντεπεξήλθε στις προκλήσεις της κρίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top