Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠενταμερής προγραμματική σύμβαση για τη διάσωση και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου
Περιφέρεια

Πενταμερής προγραμματική σύμβαση για τη διάσωση και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Προβλέπεται η εκπόνηση master plan για τη Μεσαιωνική Πόλη, που θα αντιμετωπίζει συνολικά και σε βάθος 20ετίας τα προβλήματα αυτού του μοναδικού μνημείου, το οποίο είναι κηρυγμένο ήδη από το 1988 ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη νέα προοπτική που διανοίγεται με την πενταμερή προγραμματική σύμβαση για τη διάσωση και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Η συνεργασία που προϋπήρχε όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Κόνσολα με την υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τη γενική γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάνα Καλογήρου, απέφερε καρπούς. Το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχουν στη νέα και επικαιροποιημένη προγραμματική σύμβαση, η οποία θα δρομολογηθεί οριστικά, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και του υφυπουργού Τουρισμού στη Ρόδο, στις αρχές Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης προβλέπεται η εκπόνηση master plan για τη Μεσαιωνική Πόλη, που θα αντιμετωπίζει συνολικά και σε βάθος 20ετίας τα προβλήματα αυτού του μοναδικού μνημείου, το οποίο είναι κηρυγμένο ήδη από το 1988 ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Επίσης, θα καθοριστεί το αντικείμενο των μελετών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των προτεραιοτήτων υλοποίησης άμεσων έργων, ενώ θα καταγραφούν κι εκείνα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν σε βάθος εικοσαετίας.

Οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τις δράσεις και τα έργα της προγραμματικής σύμβασης θα προέλθουν από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, αλλά και από συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρει: “Μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, κα Μενδώνη, κάνουμε πράξη τη νέα προγραμματική σύμβαση για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Είναι μια συμφωνία με αναπτυξιακή στόχευση. Βάζουμε τέλος σε μια περίοδο φθοράς και παρακμής του μνημείου. Υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η νέα προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με τη συμμετοχή των Υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και Ναυτιλίας, αλλά και της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024