Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

Διεθνές Συμβούλιο Δημιουργών Μουσικής: Μήνυμα ενότητας προς τους Έλληνες δημιουργούς

Τατιάνα Ρόκου - 19 Φεβρουάριος 2020, 11:22

Ο πρόεδρος του CIAM, Eddie Schwartz, εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι πολλαπλές οντότητες διαχείρισης συχνά δε βελτιώνουν την κατάσταση για τους δημιουργούς, όπως φαίνεται από την εμπειρία που διαθέτει το Συμβούλιο από αντίστοιχες περιπτώσεις.


Κάλεσμα προς τους Έλληνες δημιουργούς και τα αντίστοιχα σωματεία τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό τη σκέπη ενός μοναδικού οργανισμού συλλογικής διαχείρισης (ΟΣΔ) απηύθυνε με επιστολή του το Διεθνές Συμβούλιο Δημιουργών Μουσικής (International Council of Music Creators - CIAM) προς τα ελληνικά σωματεία δημιουργών “ΜΕΤΡΟΝ”, “ΑΣΜΑ 450+”, “ΣΩΜΣΕ” και “ΥΠΕΡΒΑΣΗ”.

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του CIAM, Eddie Schwartz, ο οποίος αναφέρεται στα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ και την  αδειοδότηση από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση μιας προσωρινής υπηρεσίας (ΕΥΕΔ), που συστήθηκε ως τμήμα μέσα στον ΟΠΙ, για να διαχειριστεί τα δικαιώματα των πρώην μελών της ΑΕΠΙ. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει τις ανησυχίες Ελλήνων και ξένων ενδιαφερομένων “σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων στον ΟΠΙ/ΕΥΕΔ όσον αφορά τη διακυβέρνηση, με τον προσωρινό χαρακτήρα της ΕΥΕΔ και με τις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες που αμφισβητούν τις λειτουργίες του”.

Ο κ. Schwartz δηλώνει πως το Συμβούλιο αναγνωρίζει πλήρως “το δικαίωμα των Ελλήνων δημιουργών να ιδρύσουν έναν νέο οργανισμό για να αδειοδοτούν τα δικαιώματά τους”, ωστόσο εκφράζει παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι πολλαπλές οντότητες διαχείρισης συχνά δε βελτιώνουν την κατάσταση για τους δημιουργούς, όπως φαίνεται από την εμπειρία που διαθέτει το Συμβούλιο από αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του CIAM στο μήνυμά του αναφέρεται στην άριστη συνεργασία που έχει με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και την απόφαση του Συμβουλίου και πολλών από τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Δημιουργών και Συνθετών (CISAC) να υποστηρίζουν αμέριστα την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ήδη υφιστάμενο μέλος της CISAC.

Ο κ. Schwartz σημειώνει τη διαρκή βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας και τεχνικής υποδομής της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και την απόλυτη διαφάνεια προς τα μέλη και τις “αδερφές” εταιρείες της, με πλήρη συμμόρφωση με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές.

“Μέσα από τα τακτικά ενημερωτικά δελτία που στέλνει η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στη διεθνή κοινότητα συλλογικής διαχείρισης, ενημερωνόμαστε ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι και παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να βρεθεί μία κοινή λύση για όλους τους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς, με την ένωση των δυνάμεών της με όλους τους κύριους ενδιαφερόμενους για έναν ενιαίο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης στην Ελλάδα, ο οποίος θα μπορούσε να καταστεί η φυσική στέγη για όλους τους Έλληνες τραγουδοποιούς και συνθέτες”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Δημιουργών Μουσικής.

Το International Council of Music Creators - CIAM λειτουργεί από το 1996 και εκπροσωπεί πάνω από 500.000 επαγγελματίες μουσικούς δημιουργούς σε πέντε ηπείρους, ενώ είναι αναγνωρισμένο ως η μεγαλύτερη συμμαχία τραγουδοποιών και συνθετών παγκοσμίως.


CIAM Collective Management in Greece Creators Unions
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top