Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Ο πρώτος 'έξυπνος' έλεγχος διαβατηρίων χωρίς ανθρώπινη πάρεμβαση γίνεται στο Ντουμπάι

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Φεβρουάριος 2020, 13:08

Η νέα ιδέα θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, επομένως οι επιβάτες που έχουν ήδη 'σκαναριστεί' δε θα χρειάζεται πλέον να εμφανίζουν διαβατήρια ή κάρτες επιβίβασης στον έλεγχο πριν φτάσουν στο αεροσκάφος.


Από τα 50,5 εκατ. επιβάτες που πέρασαν πέρυσι από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, τα 12,3 εκατομμύρια χρησιμοποίησαν τις “έξυπνες” πύλες και τη βιομετρική σήραγγα, σημειώνοντας αύξηση 7,4% έναντι των 11,2 εκατ. επιβατών το 2018. δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος στο Ντουμπάι.

Το μόνο που έπρεπε να κάνουν οι επιβάτες για να ολοκληρώσουν τις διατυπώσεις ελέγχου διαβατηρίων ήταν να δείξουν τα πρόσωπά τους καθώς περπατούσαν μέσα από τη σήραγγα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο συνταγματάρχης Walid Ahmad Saeed, αναπλ. διευθυντής Υπηρεσιών Αεροδρομίου της GDRFA (General Directorate of Residence and Foreigners Affairs) του Ντουμπάι, δήλωσε ότι η “έξυπνη” σήραγγα και οι πύλες είναι μια ματιά στο μέλλον των “έξυπνων” ταξιδιών. “Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στη σήραγγα επέτρεψε στον ταξιδιώτη να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο”, είπε.


Ο συνταγματάρχης Walid Ahmad Saeed (αριστερά), αναπλ. διευθυντής Υπηρεσιών Αεροδρομίου της GDRFA και ο ταγματάρχης Salem bin Ali, διευθυντής του Aamer Department for the Happiness of Customers μπροστά στην “έξυπνη σύρραγα” (φωτό: Virendra Saklani/Gulf News).


Επί του παρόντος, οι επιβάτες στο Terminal 3 του αεροδρομίου παρουσιάζουν τα διαβατήρια και την ταυτότητά τους κατά το check-in, αλλά μπορούν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο διαβατηρίου τους χωρίς να χρειάζονται αυτά τα έγγραφα, μέχρι να φτάσουν στις πύλες. Σύντομα, όλο αυτό το ταξίδι θα είναι απλός περίπατος. Η GDRFA θα χρησιμοποιεί καινοτόμους τρόπους για να διευκολύνει την άφιξη του ταξιδιώτη στη χώρα μέσω του “έξυπνου ταξιδιού του επιβάτη”.

“Η νέα ιδέα θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, επομένως οι επιβάτες που έχουν ήδη ‘σκαναριστεί’ δε θα χρειάζεται πλέον να εμφανίζουν διαβατήρια ή κάρτες επιβίβασης στον έλεγχο πριν φτάσουν στο αεροσκάφος, κάνοντας έτσι το ταξίδι τους στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι απρόσκοπτο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη GDRFA, μια πιλοτική φάση αυτής της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί συνδυασμό αναγνώρισης προσώπου και ίριδας θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

“Ο ταξιδιώτης μπορεί να περπατήσει μέσα από τον τερματικό σταθμό τυο αεροδρομίυο προς το αεροπλάνο απλώς δείχνοντας το πρόσωπό του”, είπε ο συνταγματάρχης Walid Ahmad Saeed

Οι δοκιμαστικές διαδρομές επέτρεψαν στους επιβάτες να κάνουν check-in για την πτήση τους, να ολοκληρώσουν τις διατυπώσεις μετανάστευσης, να εισέλθουν στο lounge και τις πτήσεις της Emirates, απλά περπατώντας μέσα στο αεροδρόμιο.Στη φωτογραφία, επιβάτης περνά δοκιμαστικά από την “έξυπνη σύρραγα” στο Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (φωτό: Virendra Saklani/Gulf News).|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top