Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για το πως η Ρόδος θα εδραιωθεί και ως ένας 'πράσινος' τουριστικός προορισμός
Περιβάλλον

Ημερίδα για το πως η Ρόδος θα εδραιωθεί και ως ένας 'πράσινος' τουριστικός προορισμός

Όλες οι προτάσεις και οι δράσεις που θα προταθούν και θα προκύψουν από την ημερίδα, θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να προβληθούν επικοινωνιακά, στοχευμένα και συντεταγμένα.

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου πρόκειται να διοργανώσει, για πρώτη φορά, την ημερίδα “Τουρισμός και Περιβάλλον“, στο ιστορικό κτίριο του Θέρμαι, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 09:30 π.μ.

Ο έντονος προβληματισμός, που έχει αναπτυχθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις κλιματικές αλλαγές, η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, καθώς και η μείωση των ταξιδιών των Σκανδιναβών και ιδιαίτερα των Σουηδών, έδωσαν το έναυσμα για την υλοποίηση αυτής της ημερίδας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να οργανωθεί καλύτερα η Ρόδος σε θέματα περιβάλλοντος, προκειμένου να εδραιωθεί και ως ένας εμβληματικός “πράσινος” τουριστικός προορισμός.

Όλες οι προτάσεις και οι δράσεις, που θα προταθούν και θα προκύψουν από την ημερίδα, θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και να προβληθούν επικοινωνιακά, στοχευμένα και συντεταγμένα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών θα είναι ο κ. Γεώργιος Κρεμλής, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι διεθνών φορέων πιστοποίησης όπως ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς από το Travelife και ο κ. Άγγελος Σωτηρόπουλος από το Δ.Σ του ΕΕΠΦ, η κα Ματούλα Συρίγου και ο κ. Νικόλας Λειβαθηνός από το Green Key, καθώς και εκπρόσωποι Tour Operators.
 
Παράλληλα, θα παραστεί ο κ. Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, εκδότης του “Χρήμα & Τουρισμός” και διευθύνων σύμβουλος της KSD, ο οποίος πέραν της επικοινωνιακής διάστασης του θέματος, θα παρουσιάσει ένα επαναστατικό προϊόν, “που αποτελεί παγκόσμια πατέντα, αλλάζοντας την ξενοδοχειακή καθημερινότητα, το οποίο καταργεί απολύτως το πλαστικό, τα συντηρητικά και τη χρήση νερού, με μηδαμινό αποτύπωμα άνθρακα”.

Στόχος της ημερίδας, είναι να τονιστεί απόλυτη προτεραιότητα των θεμάτων προστασίας του Περιβάλλοντος και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει την Ρόδο, να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, ως τουριστικός προορισμός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024