Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Προώθηση κοινού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας - Αιγύπτου σε long-haul αγορές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Φεβρουάριος 2020, 09:57

Συμφωνήθηκε η διοργάνωση B2B σεμιναρίων και workshops, αλλά και η σύσταση Επιτροπής διμερούς συνεργασίας.


Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Αιγύπτου, δρ. Khaled Ahmed El-Enany και με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Ismail Ahmed Khairat, είχε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της προώθησης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Βασικό θέμα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ήταν η προώθηση κοινού προϊόντος σε long-haul αγορές. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έρθουν σε επαφή με εταιρείες, ξενοδοχεία και άλλους φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί η προώθηση κοινού προϊόντος στις εν λόγω αγορές, σε Αυστραλία, ΗΠΑ κ.ά.

Τόσο ο κ. Θεοχάρης όσο και ο δρ. Khaled Ahmed El-Enany συμφώνησαν στη διοργάνωση B2B σεμιναρίων και workshops, ενώ θα προχωρήσουν και στη σύσταση Επιτροπής διμερούς συνεργασίας. Παράλληλα, συζητήθηκε και το ζήτημα της κρουαζιέρας, καθώς και οι δυνατότητες δημιουργίας νέων διαδρομών.Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν δώρα, με τον κ. Θεοχάρη να δωρίζει στον Αιγύπτιο ομόλογό του το Σύμβολο της Ειρήνης και τον δρα Khaled Ahmed El-Enany να δωρίζει στον υπουργό Τουρισμού το Σύμβολο της Ζωής.

Ο δρ. Khaled Ahmed El-Enany προσκάλεσε τον κ. Θεοχάρη σε συνάντηση στην Αίγυπτο για τη συνέχιση των διμερών επαφών.

Συνάντηση και με την υπουργό Πολιτισμού
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε και αυτή τον δρ. Khaled Ahmed El-Enany. Η υπουργός σημείωσε τις πολυετείς και ουσιαστικές σχέσεις των δύο χωρών και την αγαστή συνεργασία τους σε επίπεδο διμερών σχέσεων και διεθνών οργανισμών, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεργασία των δύο υπουργών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.Ο Αιγύπτιος υπουργός θα επισκεφτεί και θα ξεναγηθεί στα μεγαλύτερα μουσεία της Αθήνας. Σήμερα στο Μουσείο της Ακροπόλεως θα τον υποδεχθεί και θα τον ξεναγήσει ο καθηγητής κ. Δημήτριος Παντερμαλής ενώ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα ξεναγηθεί από τον διευθυντή του, καθηγητή κ. Νικόλα Σταμπολίδη.

Χθες επισκεφθηκε το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης και ξεναγήθηκε από τον επιστημονικό διευθυντή του μουσείου δρ. Γιώργη Μαγγίνη. Το Σάββατο, πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα, θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί από την διευθύντριά του δρ. Μαρία Λαγογιάννη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top