Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέλος οι σχολικές εκδρομές στην Ιταλία λόγω COVID-19
Σχολικές εκδρομές

Τέλος οι σχολικές εκδρομές στην Ιταλία λόγω COVID-19

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, μετά από εντολή της υπουργού Παιδείας. Ακυρώνεται το περίφημο καρνάβάλι της Βενετίας. Στο Μιλάνο, οι δημοτικές αρχές κλείνουν το Duomo, ενώ εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού.

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αναστέλλει όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, λόγω των κρουσμάτων του COVID-19 στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία 10 ελληνικά σχολεία, εκ των οποίων δύο στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, “δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο”. “Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης”, κατέληξε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Κλείνει το Duomo στο Μιλάνο, ακυρώνεται το Καρναβάλι στη Βενετία
Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε τρένο με περίπου 300 επιβάτες και που προερχόταν από τη Βενετία προς το Μόναχο, ύστερα από υποψίες ότι δύο επιβάτες έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την εφημερίδα “Oe24”. Χθες το βράδυ το τρένο βρισκόταν σταματημένο στο Brenner Pass, επί ιταλικού εδάφους. Δύο άτομα με πυρετό επιβαίνουν στην αμαξοστοιχία, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προβληθεί από τον ιό.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα τα δρομολόγια των τρένων που διέρχονται από τις Άλπεις, έπειτα από περίπου τετράωρη αναστολή τους, ξανάρχισαν τα δρομολόγιά τους.

“Ο συναγερμός ήρθη” και “μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως”, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας. Προληπτικά, οι αρχές θα κρατήσουν τα στοιχεία ταυτότητας όλων των επιβατών του συρμού που θα αποβιβαστούν στην αυστριακή επικράτεια. Το πέρασμα Brenner αποτελεί σημαντικό κόμβο των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας.

Οι ιταλικές αρχές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19, τα οποία ξεπέρασαν τα 150 το Σάββατο, τρία εκ των οποίων αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να αποκλειστούν οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο, οι βόρειες περιφέρειες Λομβαρδία και Βένετο. Oι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Duomo, ενώ σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης. Στο Μιλάνο επίσης θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μπαρ/κλαμπ.

Ακυρώνεται και το περίφημο Καρναβάλι της Βενετίας, απόφαση που ανακοινώθηκε από το κυβερνήτη της περιοχής Luca Zaia. “Η απόφαση είναι άμεσα εκτελέσιμη και ενεργοποιείται από τα μεσάνυχτα” δήλωσε ο Zaia. Λεωφορεία, τρένα και άλλες μορφές δημόσιας συγκοινωνίας -συμπεριλαμβανομένων των πλοιαρίων στη Βενετία- έχουν απολυμανθεί. Τα μουσεία έχουν επίσης πάρει εντολή να κλείσουν μετά τη χθεσινή Κυριακή και να παραμείνουν κλειστά έως και την 1η Μαρτίου.

Τέλος, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού.

Στη φωτογραφία, το Duomo στο Μιλάνο (φωτό: Luca Bruno – AP).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024