Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού στηρίζει τη χρήση ηλεκτρικών αεροπλάνων μικρότερου μεγέθους

Τατιάνα Ρόκου - 24 February 2020, 10:21

Έλ. Κουντουρά προς Επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού Adina Valean: 'Η μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τις βιώσιμες αερομεταφορές πρέπει να σέβεται τις ζωτικές ανάγκες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ειδικά των νησιωτικών περιοχών'.


Τη στήριξη της Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού Adina Valean ζήτησε η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, ώστε στη στρατηγική της ΕΕ στις αερομεταφορές να διασφαλιστεί η επαρκής μεταφορική συνδεσιμότητα των πιο ευάλωτων περιφερειών της Ευρώπης -ηπειρωτικών και νησιωτικών- και να ενθαρρυνθεί η διείσδυση ηλεκτρικών αεροπλάνων στις μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

”Η ύπαρξη συνδεσιμότητας με αξιόπιστα, οικονομικά προσιτά μέσα, σε τοπικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά στις συνδέσεις με τα αστικά εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και δημογραφική επιβίωση των ευάλωτων περιοχών”, τόνισε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην απάντησή της η κα Valean συμφώνησε με την κα Κουντουρά ότι απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις απομονωμένες περιοχές, διότι οι πολίτες σε αυτές τις περιοχές πρέπει να συνδέονται μεταφορικά τόσο για οικονομικούς λόγους, για λόγους ποιότητας ζωής, αλλά και γιατί πολλοί από αυτούς βασίζονται οικονομικά στον τουρισμό.

Επίσης, εκδήλωσε τη θετική της πρόθεση να στηρίξει τη χρήση ηλεκτρικών αεροπλάνων μικρότερου μεγέθους, καθώς μπορούν να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα ταξιδίων μικρών αποστάσεων, που πραγματοποιούνται για λόγους αναψυχής ή επαγγελματικούς σκοπούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top