Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

'Βαπτίστηκε' το 'Κύδων Παλάς' των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι της Σούδας

Τατιάνα Ρόκου - 24 Φεβρουάριος 2020, 12:15

Το Cruise Ferry Κύδων Παλάς εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 23:59.


Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ονοματοδοσίας και Αγιασμού του Cruise Ferry “Κύδων Παλάς” των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι της Σούδας.

Οι Μινωικές Γραμμές τιμούν την πόλη των Χανίων και την ιστορία τους. Το όνομα του πλοίου είναι εμπνευσμένο από τον βασιλιά Κύδωνα που ίδρυσε την πόλη των Χανίων, την αρχαία Κυδωνία. Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής, ο οποίος έδωσε στο πλοίο το όνομα “Κύδων Παλάς” κάνοντας λόγο για αναβάθμιση των μεταφορών των Χανίων και ευχήθηκε να συμβάλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, έκανε αναφορά για τη σημασία της εισαγωγής του μεταφορικού ισοδυνάμου και στην Κρήτη, όπως ισχύει και στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας. Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό. Έπειτα ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου “Κύδων Παλάς” και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνη Μανιαδάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο Καλογερή για την ανάληψη της αναδοχής του πλοίου, προσφέροντας μία τιμητική αναμνηστική πλακέτα.Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του πλοίου, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο πρόεδρος κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων, ο Υπολιμενάρχης Χανίων πλωτάρχης ΛΣ κ. Βασίλης Σημαντηράκης και αξιωματικοί των λιμενικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η εκπρόσωπος Γραφείου της Βουλευτού ΝΔ Ν. Χανίων κας Ντόρας Μπακογιάννη, κα Μαριάννα Μποτονάκη, η εκπρόσωπος του Γραφείου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χανίων κ. Παύλου Πολάκη κα Κατερίνα Λαγουδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Γεώργιος Τοπολιανάκης, ο πρόεδρος ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Καψανάκης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Mουσείου Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ο γενικός διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο γενικός διευθυντής Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, των ΜΜΕ, συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, κ.ά. Εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αντώνης Μανιαδάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη και αξιωματικοί των πλοίων της εταιρείας.

Ο κ. Μανιαδάκης στην ομιλία του τόνισε: “Η εταιρεία μας τιμά τα Χανιά και την ιστορία τους αφιερώνοντας το υπέροχο αυτό πλοίο στην όμορφη πόλη σας, κατά την άποψή μου, την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Το σύγχρονο οικολογικό Cruise Ferry Κύδων Παλάς κατασκευάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας υπό την αποκλειστική μου τότε ευθύνη. Μαζί με τα τρία αδερφά του πλοία, είναι τα ταχύτερα συμβατικά, επιβατηγά-οχηματαγωγά του κόσμου. Αποτελεί λοιπόν το νεότερο και ταχύτερο  πλοίο των Χανίων”.

Το Cruise Ferry Κύδων Παλάς εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 23:59.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top