Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Απρόθυμος ο κόσμος της τουριστικής αγοράς να πάει στην ITB Berlin 2020 εξαιτίας του COVID-19

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Φεβρουάριος 2020, 14:29

Ακύρωση της ITB μπορεί να οδηγήσει και σε ντομινο και άλλων ακυρώσεων μεγάλων διεθνών εκθέσεων / γεγονότων που αναμένονται, όπως η Arabian Travel Market στο Ντουμπάι (19-22 Απριλίου 2020) ή η σύνοδος WTTC Global Summit (20-23 Απριλίου 2020) στο Cancun του Μεξικό.


Το διεθνές online portal “eTurboNews” πραγματοποίησε δημοσίκόπηση μεταξύ των αναγνωστών του, ρωτώντας τους εάν θα πανε στην ITB 2020 στο Βερολίνο. Το 53% των 321 απαντήσεων που ελήφθησαν τις τελευταίες 4 ώρες έδειξε “όχι” και ότι αποφάσισαν να ακυρώσουν. Το 22% δήλωσε ότι ήταν πολύ αργά για να αλλάξει τα σχέδιά του για το Βερολίνο. Μόνο το 9% δήλωσε ότι σκοπεύει να πάει, αλλά μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Το 14% σχεδιάζουν να πάνε και νιώθουν άνετα να παρευρεθούν στην ITB, τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου του τουρισμού στον κόσμο. Ένας ερωτηθείς από τις ΗΠΑ δήλωσε: “Είναι πλήρως κατανοητό ότι παγκόσμια γεγονότα όπως η ITB, όπου θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο, θα μπορούσαν να είναι το μέσο για την εξάπλωση μιας παγκόσμιας επιδημίας, από την άλλη, αν όμως το γεγονός ακυρωθεί θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα, που σίγουρα επηρεάζει τον τουρισμό παγκοσμίως. Για αυτόν τό λόγο, προσωπικά επιλέγω να είμαι εκεί και ακολουθώ αυστηρά τις προφυλάξεις που προτείνονται κατά του COVID-19”.

Ο Abraham Johnes από την Ινδία δήλωσε: “Θα ήταν η χειρότερη ημέρα, έαν ακόμη και ένα άτομο που θα παρευρεθεί στην ITB ως επισκέπτης ή εκθέτης κολλήσει τον ιό και βλάψει τη φήμη της έκθεσης. Όλος ο κόσμος αναβάλλει σειρά εκδηλώσεων - και η Γερμανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στην ITB India, που πραγματοποιείται στο Μουμπάι στα μέσα Απριλίου. Καλή τύχη...”

Ένας άλλος ερωτηθείς της έρευνας δήλωσε: “Οι σκέψεις μου ως άτομο στον ιατρικό χώρο, από τότε που ξεκίνησα στην Johnson & Johnson το 1970 ως Research Associate στην Ortho Diagnostics Inc, είναι ότι ένας διοργανωτής θα ήταν απολύτως τρελός να εκθέσει άσκοπα χιλιάδες ανθρώπους στον κίνδυνο του COVID-19. Κανένας δεν καταλαβαίνει πραγματικά αυτήν τη νέα παραλλαγή του ιού και οι περιπτώσεις στη Ν. Κορέα  (με 611 κρούσματα), στο κρουαζιερόπλοιο Royal Princess (με πάνω από 675 κρούματα), καθώς και τα πολλπλά κρούσματα στην Ιταλία, αποδεικνύει τον ακραίο κίνδυνο που ενέχουν συγκεντρώσεις με πολλά άτομα, που πιθανώς προκαλούν πολλαπλές λοιμώξεις! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ITB το σκέφτεται ακόμη να μην ακυρώσει την έκθεση στις 4 Μαρτίου 2020!”

Το ίδιο το eTN αναμένει ότι η έκθεση θα ακυρωθεί και ότι αναμένεται σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές, είτε σήμερα είτε αύριο.

Πάντως σε περίπτωση ακύρωσης, είναι άγνωστο τι θα σημάνει αυτό για τους 100.000 αναμενόμενους επισκέπτες της έκθεσης που βρίσκονται ηδη στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακύρωση της ITB μπορεί να οδηγήσει και σε ντόμινο και άλλων ακυρώσεων μεγάλων διεθνών εκθέσεων / γεγονότων που αναμένονται, όπως η Arabian Travel Market στο Ντουμπάι (19-22 Απριλίου 2020) ή η σύνοδος WTTC Global Summit (20-23 Απριλίου 2020) στο Cancun του Μεξικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top