Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Ελλάδα παραμένει ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Φεβρουάριος 2020, 09:59

Την προτίμηση των Σέρβων για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν αυτήν τη φορά και τα στοιχεία για την προπώληση πακέτων, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα (ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους).


Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργεί η επανατοποθέτηση της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη διεθνή τουριστική αγορά, η Ελλάδα παραμένει αναμφισβήτητα ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε στην 42η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου IFT 2020 (20-23 Φεβρουαρίου 2020), στην οποία ο ΕΟΤ είχε δυναμική παρουσία με περίπτερο 210 τ.μ. και 12 συνεκθέτες.

Την προτίμηση των Σέρβων για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν αυτήν τη φορά  και τα στοιχεία για την προπώληση πακέτων, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα (ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους), όπως ανέφεραν Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες σε εκπροσώπους του ΕΟΤ.


Η γενική διευθύντρια ΕΟΤ, κα Σοφία Λαζαρίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και η προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, υπεύθυνη για ΕΟΤ Σερβίας κα Ελένη Μελιτά.


Στο περίπτερο του ΕΟΤ φέτος, φιλοξενήθηκαν 12 συνεκθέτες και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, οι περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, καθώς και Πιερία-Ημαθία-Πέλλα, Βόλος-Πήλιο, Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και Mouzenidis Travel.
Μάλιστα, ειδική εκδήλωση με τίτλο “Discover Volos-Pelion in Central Greece, a mythical destination” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής. Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, προβλήθηκε βίντεο της περιοχής, ενώ η παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Γιώργο Ζαφείρη, ο οποίος πρόβαλλε τις δυνατότητες του προορισμού, τα σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και τα αξιοθέατα της Μαγνησίας και της Κεντρικής Ελλάδος, αναφερόμενος και στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας που εξυπηρετεί τις παραπάνω περιοχές. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόεδρος της Ελληνοσερβικής Επιτροπής Φιλίας της Βουλής. Επίσης η κα Γεωργία Μποντού, αντιδήμαρχος Παιδείας Βόλου, η οποία μάλιστα αναφέρθηκε στη συνεργασία των Ελληνοσερβικών σχολείων, που υπάρχουν τόσο στο Βελιγράδι όσο και στο Βόλο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κόμματος της Σερβίας, κ. Βασίλειος Προβελέγγιος. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Απόστολος Κατσιφός, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής του ΕΟΤ, κα Σοφία Λαζαρίδου, η τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κα Θέκλα Καμμένου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου κα Αγγελική Μαλαματένιου, και ο αερολιμενάρχης, κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Το “παρών” έδωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, εστιάζοντας στους στενούς δεσμούς που δημιουργεί η  Ορθοδοξία μεταξύ των δύο λαών, Σέρβων και Ελλήνων και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού.


Στην 42η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου συμμετείχαν περισσότεροι από 880 συνεκθέτες, εκ των οποίων 250 ξένοι από 50 χώρες.

Το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς είναι υψηλό, η κίνηση στο ελληνικό περίπτερο αυξημένη, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εκπροσώπων του ΕΟΤ και των φιλοξενούμενων φορέων με επαγγελματίες της αγοράς,  συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, καθώς και  εκδηλώσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top