Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Προβολή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και της Κρήτης σε γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ

Τατιάνα Ρόκου - 25 Φεβρουάριος 2020, 13:01

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ο οποίος υποστηρίζει σταθερά αυτόν τον πολιτιστικό θεσμό ήδη από τον πρώτο χρόνο της διοργάνωσής του.


Δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips), με αφορμή τη διοργάνωση του φετινού “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού”, υλοποιεί ο ΕΟΤ μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό, με στόχο την προβολή της Κρήτης ως ελκυστικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου και ταυτόχρονα την ανάδειξη της πολυποικιλότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Οι δράσεις αυτές συμφωνήθηκαν σε συνάντηση που είχε στα γραφεία του Οργανισμού ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνου, κα Πέπη Μπιρλιράκη, και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, κ. Στέλιο Σπανουδάκη.

Ειδικότερα:

  • Η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας διοργανώνει από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου press trip για τον Γερμανό δημοσιογράφος Hans-Martin Koch, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κρήτη, προκειμένου να συγκεντρώσει υλικό για τη σύνταξη εκτενών αφιερωμάτων τόσο σχετικά με το καρναβάλι του Ρεθύμνου όσο και για τις επιλογές που προσφέρει το νησί ως προορισμός κατά την εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο. Τα αφιερώματα αυτά θα δημοσιευθούν στην ημερήσια εφημερίδα “Landeszeitung Lüneburg”, με κυκλοφορία 40.000 φύλλα και αναγνωστικό κοινό που κυρίως αποτελείται από άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου στην ηλικιακή κατηγορία 40-50 έτη, καθώς και σε ένθετο περιοδικό της εφημερίδας.
  • Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο press trip που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στην Κρήτη θα βρεθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και ο Αυστριακός δημοσιογράφος Martin Swoboda, ο οποίος αρθρογραφεί στις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες “Salzburger Nachrichten” και “Die Presse”. Σκοπός του ταξιδιού του είναι η σύνταξη ρεπορτάζ σχετικά με τις εκδηλώσεις που διαθέτουν έντονα τοπικά και λαογραφικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις ποικίλες επιλογές που προσφέρει το νησί κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.  

Επισημαίνεται ότι το “Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2020” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ο οποίος υποστηρίζει σταθερά αυτόν τον πολιτιστικό θεσμό ήδη από τον πρώτο χρόνο της διοργάνωσής του, ενώ και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ θα παραστεί στους εορτασμούς του καρναβαλιού την ερχόμενη Κυριακή, προσκεκλημένος του Δήμου Ρεθύμνου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top