Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΞεκινά η επέκταση του επιβατικού λιμένα στον Πειραιά
Λιμένες

Ξεκινά η επέκταση του επιβατικού λιμένα στον Πειραιά

Η νότια επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά θα δημιουργήσει δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων 'νέας γενιάς' μήκους μεγαλύτερου των 280 μ. με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 32 μήνες.

Πραγματοποιήθηκε χθες στον λιμένα κρουαζιέρας στον Πειραιά η τελετή έναρξης των εργασιών για το έργο “Επέκταση Επιβατικού Λιμένα“. Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Η νότια επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά θα δημιουργήσει δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων “νέας γενιάς” μήκους μεγαλύτερου των 280 μ. με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 32 μήνες. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της δυναμικότητας του λιμένος Πειραιώς ώστε να υποδέχεται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και συνεπακόλουθα στην αύξηση του homeporting (εκκίνηση / τερματισμός ταξιδιών κρουαζιέρας από το λιμάνι του Πειραιά), που συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα για την τοπική οικονομία.

Την έναρξη του έργου χαιρέτησε στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης. Επίσης στη μεγάλη αναπτυξιακή συμβολή του έργου αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ενώ τη σημασία του για την τοπική οικονομία επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η πρέσβειρα της Κίνας Zhang Qiyue, o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ιδιαίτερα θετικά εκφράστηκαν για τη συγκεκριμένη επένδυση και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας (Carnival, Royal Caribbean), αλλά και πλήθος άλλων εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς της ναυτιλίας, επιμελητήρια και διάφορες ενώσεις που έδειξαν με την καθολική τους συμμετοχή ότι το συγκεκριμένο έργο υπερβαίνει τα όρια του λιμένος και αναμένεται να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική και εθνική οικονομία.


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης με τον πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ Yu Zenggang.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ Yu Zenggang δήλωσε: “Η Cosco Shipping έχει ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμένος Πειραιά. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε όλες τις δραστηριότητες και η επέκταση του επιβατικού λιμένα θα ενισχύσει την κρουαζιέρα, όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024