Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση στον τουρισμό για ανέργους στη Θεσσαλονίκη, από τον HATTA

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Φεβρουάριος 2020, 12:22

Η Πράξη 'Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων τουριστικών υπηρεσιών στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης" (ΟΠΣ 5030537)', η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Κεντρική Μακεδονία 2014-2020'.


Πρόσκληση προς 60 ενδιαφερόμενους ανέργους να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα πιστοποίησης δεξιοτήτων, εξειδικευμένης συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής κατάρτισης, στη ΣΒΑΑ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, απευθύνει, ως Δικαιούχος της Πράξης, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Πρόκειται για την Πράξη “Ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων τουριστικών υπηρεσιών στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης” (ΟΠΣ 5030537)”, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.

Στόχος της Πράξης είναι η επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η ενίσχυση των δυνατοτήτων απασχόλησής τους, κυρίως με την ανάπτυξη ισχυρών προϋποθέσεων για τη δημιουργία μικρών ή πολύ μικρών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, η Πράξη περιλαμβάνει:

  • την υλοποίηση τριών προγραμμάτων κατάρτισης (220 ωρών - θεωρία και πρακτική άσκηση με τη μορφή των case studies) στον τομέα του τουρισμού με τη συμμετοχή 20 ωφελουμένων σε καθένα.
  • την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων (Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου, Βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ και Διοίκηση μονάδων εστίασης) από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ και
  • την εξειδικευμένη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, η οποία παρέχεται μέσω 24 ατομικών συνεδριών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ/ώρα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών (6,45%) και λοιπών κρατήσεων.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλεί στο e-mail: [email protected]. Ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Μαρτίου του 2020 και ώρα 17:00.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top