Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Τοποθέτηση του ΣΕΤΕ σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19

Τατιάνα Ρόκου - 26 February 2020, 16:10

Ψυχραιμία, συντονισμό και συνεργασία ζητά ο ΣΕΤΕ, εν αναμονή των 30 εκατ. τουριστών που αναμένονται στην Ελλάδα τη νέα σεζόν.


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιδημία του COVID-19 και επ’αφορμή του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα:

”Τους επόμενους μήνες η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες και θα απαιτηθεί από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία. O ΣΕΤΕ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του, τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της Πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιολόγηση της κατάστασης, η έγκυρη ενημέρωση και η τήρηση των μέτρων πρόληψης που χρειάζεται να εφαρμοστούν.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση”.

Στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας κ. Δημήτρη Τσαλικάκη και κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top