Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αγαπημένος προορισμός για τον οδικό τουρισμό η Κεντρική Μακεδονία

Τατιάνα Ρόκου - 28 Φεβρουάριος 2020, 15:35

Οι Ρουμάνοι επισκέπτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, καθώς είναι προορισμοί που μπορούν να τους προσεγγίσουν οδικώς, αφού το 70% των επισκεπτών της ρουμανικής αγοράς επιλέγει να μετακινηθεί οικογενειακώς με αυτοκίνητο για τουρισμό τουλάχιστον μίας εβδομάδας.


Το πολυσυλλεκτικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των διεθνών εκθέσεων τουρισμού “Romanian International Tourism Fair ROMEXPO” (TTR) και “International Fair of Tourism” (IFT), που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι και το Βελιγράδι (20-23 Φεβρουαρίου 2020).Σε ό,τι αφορά στους Ρουμάνους επισκέπτες, αυτοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, διότι είναι προορισμοί που μπορούν να τους προσεγγίσουν οδικώς, αφού το 70% των επισκεπτών της ρουμανικής αγοράς επιλέγει να μετακινηθεί οικογενειακώς με αυτοκίνητο για τουρισμό τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 1.107.000 Ρουμάνοι επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση TTR παρουσιάστηκαν χορευτικός εκδηλώσεις με έντονα ελληνικό παραδοσιακό χρώμα από το Μικρασιατικό και Ποντιακό Σύλλογο Ασπροβάλτας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας.

Η πολιτισμική παρακαταθήκη της Κεντρικής Μακεδονίας σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία είναι ο βασικός λόγος της διαρκώς αυξανόμενης επισκεψιμότητας των Σέρβων τουριστών στην περιοχή, οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό. Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα από το Νις έως τα βουλγαρικά σύνορα διευκολύνει τους Σέρβους επισκέπτες, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον οδικό τουρισμό. Όπως καταγράφηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην International Fair Tourism στο Βελιγράδι, όπου την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, εκτός από τα μνημεία, οι Σέρβοι επισκέπτες επιλέγουν τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, που αναδεικνύονται σε δημοφιλείς προορισμούς της σερβικής αγοράς.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ιδανικό οδικό τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της Βαυαρίας και των Βαλκανίων. Η προσέλκυση της βαυαρικής αγοράς μας βοηθά να επιτύχουμε τους στόχους μας, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η τουριστική ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας. Ταυτόχρονα επιμένουμε στη βαλκανική αγορά, που στηρίζει κυρίως τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί τη βασική αγορά για τα μικρομεσαία τουριστικά καταλύματα”, τόνισε ο τομεάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top