Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

ITB: Παρότρυνση για μη ακύρωση, ένα θετικό μήνυμα για τον τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 February 2020, 14:45

Ενώ πολλές εταιρείες έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους, ορισμένοι δήλωσαν ότι η έκθεση πρέπει να γίνει, για να στείλει το σωστό μήνυμα στους καταναλωτές.


Η ITB Berlin παροτρύνεται από ορισμένους επαγγελματίες του τουρισμού να μην ακυρώσουν την έκθεση που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ώστε να στείλουν ένα θετικό μήνυμα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τον κίνδυνο του COVID-19.

Στην τελευταία ενημέρωσή τους σήμερα, οι διοργανωτές της ITB Berlin αναφέρουν ότι θα λάβουν την απόφασή τους το νωρίτερο απόψε και επί του παρόντος βρίσκονται σε συντονισμο με τις Αρχές.

Ενώ πολλές εταιρείες έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους, ορισμένοι δήλωσαν ότι η έκθεση πρέπει να γίνει, για να στείλει το σωστό μήνυμα στους καταναλωτές.

”Η ακύρωση της έκθεσης θα στείλει το λάθος μήνυμα, ότι δηλαδή: “Συνεχίστε να ταξιδεύετε αλλά εμείς, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, δε θα το κάνουμε”, ανέφερε κάποιος στο twitter.

Οι διοργανωτές της ITB Berlin έχουν δηλώσει ότι η έκθεση σίγουρα θα προχωρήσει στη διαξαγωγή της παρά την προειδοποίηση για χαμηλότερους αριθμούς επισκεπτών και μεγαλύτερες ουρές, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Όλοι οι εκθέτες έχουν κληθεί να συμπληρώσουν μια δήλωση, που θα βοηθήσει να εντοπίστεί οποιοςδήποτε ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης από COVID-19.

Όποιος δε συμπληρώνει τη συγκεκριμένη δήλωση δε θα μπορεί να εισέλθει στους εκθεσιακούς χώρους -αν και οι δηλώσεις αυτές θα συμπληθρωθού μόνο για τους εκθέτες, όχι για τους επισκέπτες.

Εκείνοι που θεωρείται ότι ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης, περιλαμβάνουν όσους έχουν διαμείνει σε μια από τις περιοχές κινδύνου όπως ορίζονται από το Ινστιτούτο Robert Koch μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες.

Οι περιοχές αυτές είναι η επαρχία Hubei, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Wuhan και των πόλεων Wenzhou, Hangzhou, Ningbo, Taizhou στην επαρχία Zhejiang της Κίνας, της επαρχίας Qom στο Ιράν, της επαρχίας Lodi στην περιοχή της Λομβαρδίας και της πόλης Vo στην επαρχία της Padua στην περιοχή Veneto της Ιταλίας. Τέλος, η επαρχία Gyeongsangbuk-do στη Νότια Κορέα.

Εάν η έκθεση γίνει εν τέλει, η πρόσβαση θα απαγορευτεί επίσης σε όποιον έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 14 ημέρες με οποιονδήποτε έχει βγει θετικός στον ιό ή που παρουσιάζει τυχόν τυπικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολίες στην αναπνοή.

Γεγονός έιναι ότι ήδη έχουν γίνει αρκετές ακυρώσες σε παράλληλες διάφορες εκδηλώσεις της ITB Berlin.

Ως TravelDailyNews, προβλημάτιζόμαστε για το βάρος της απόφασης των διοργανωτών, που αφορά τόσο στη δημόσια υγεία, όσο και στον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια ακύρωση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top