Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

FedHATTA: Υπευθυνότητα και λογική στην αντιμετώπιση του ιού COVID-19

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 February 2020, 16:54

Η FedHATTA με σημερινή ανακοίνωση της τονίζει ότι πρέπει η παγκόσμια κατάσταση με τον ιό COVID-19 να αντιμετωπιστεί με λογική και υπευθυνότητα. Η διακοπή των ταξιδιών γίνεται μόνο με την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών και μέχρι στιγμής όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια πραγματοποιούνται κανονικά.


Ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια πρόκληση και μια σοβαρής μορφής ανωτέρα βία, με το πρόβλημα της συνεχούς εξάπλωσης του COVID-19 σε διαρκώς περισσότερες περιοχές και χώρες. Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και, ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία, το πρώτο απαραίτητο στοιχείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για όλους τους εμπλεκόμενους είναι η ψυχραιμία και η καλή συνεργασία.
 
Ο τουρισμός, όπως είναι φυσικό, είναι από τους πρώτους κλάδους που πλήττεται σε περιπτώσεις σαν αυτή, με ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδιών (πακέτων) είτε υποχρεωτικές είτε εκούσιες.
 
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα ταξίδια δεν έχουν σταματήσει και δεν μπορούν να εμποδιστούν, παρά μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει σχετική ταξιδιωτική οδηγία από την πλευρά της πολιτείας για συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προορισμό όπου ο κίνδυνος διαφαίνεται ιδιαίτερα μεγάλος.
 
Τα τουριστικά γραφεία σεβάστηκαν απόλυτα την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ακυρώσει τις σχολικές εκδρομές στην Ιταλία και έκαναν το καλύτερο δυνατό για την παροχή των ταξιδιωτικών υπηρεσιών τους με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και για την άμεση οργάνωση και διεξαγωγή του επαναπατρισμού των μαθητών.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού να σέβονται την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και να πράττουν ό,τι τους αντιστοιχεί, προκειμένου αυτή να αντιμετωπίζεται όπως απαιτείται από τις ασυνήθιστες συνθήκες και από τη νομοθεσία.
 
Τα υπόλοιπα προγραμματισμένα οργανωμένα ταξίδια και εκδρομές εκτελούνται κανονικά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της FedHATTA, οι προσδοκίες των ταξιδιωτών γι’ αυτά ικανοποιούνται στο ακέραιο.
 
Όσον αφορά τυχόν ακυρώσεις στις οποίες επιθυμούν να προβούν οι ταξιδιώτες με δική τους πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι το σχετικό ταξίδι πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το τουριστικό γραφείο, οι ακυρώσεις αυτές μπορούν να γίνονται αφού καταβληθούν από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ταξιδιώτες τα προβλεπόμενα κάθε φορά ακυρωτικά.
 
Η ύπαρξη του προβλήματος του COVID-19, από μόνη της, δεν γίνεται να σταματήσει εντελώς την καθημερινότητα και τα ταξίδια, ακόμη και στους προορισμούς όπου δεν υπάρχει (σοβαρό ή μη) ζήτημα, ούτε τα ταξίδια στην Ελλάδα, όπου όλοι μας ζούμε και κινούμαστε και αναπτύσσουμε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής μας.
 
Η FedHATTA εκφράζει την ικανοποίησή της που γίνεται αντιληπτό ότι ο κλάδος των τουριστικών γραφείων λειτουργεί προς όφελος των καταναλωτών, για τις κατά το δυνατόν περιορισμένες οικονομικές απώλειες.
 
Οι προσπάθειες του φορέα εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς, αντικατοπτρίζοντας τη θέση του τουριστικού γραφείου στην ταξιδιωτική αλυσίδα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top