Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Βρετανοί σκέφτονται να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τα ταξίδια τους για το καλοκαίρι του 2020
Έρευνα

Οι Βρετανοί σκέφτονται να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τα ταξίδια τους για το καλοκαίρι του 2020

Οι μισοί από τους Βρετανούς πιστεύουν ότι όλα τα ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να σταματήσουν, σε μια προσπάθεια να διακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και περισσότεροι από έναν στους τέσσερις ανησυχούν για τον αντίκτυπο του ιού στα σχέδια των διακοπών τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη σε 1.000 Βρετανούς ενήλικες από την εταιρεία δημοσκοπήσεων OnePoll, σχεδόν το 1/3 ανησυχεί πολύ για τον ιό COVID-19 και το 73% ανησυχεί για τους ηλικιωμένους συγγενείς ή για τις ομάδες “υψηλού κινδύνου”.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι TOs δε θα εκπλαγούν να μάθουν ακόμη ότι το 14% των ερωτηθέντων σκέφτονται να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τα ταξίδια τους.

Σχεδόν το 1/4 των Βρετανών δήλωσε ότι θα αποφύγει να δει φίλους και μέλη της οικογένειας που έχουν πάει σε μια χώρα που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, ενώ ένα άλλο 21% θα παραμείνει μακριά από όσους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης.

Το 1/3 πιστεύει ότι το Φεστιβάλ του Glastonbury πρέπει να ακυρωθεί σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η διάδοση του ιού σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένα 33% πιστεύει το ίδιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για φέτος το καλοκαίρι στην Ιαπωνία.

Σχεδόν 3 στους 10 πιστεύουν ότι το ποδοσφαιρικό γεγονός του Euro 2020 πρέπει να αναβληθεί και το 23% πιστεύει ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και για το Wimbledon.

Εκπρόσωπος της OnePoll.com δήλωσε: “Ο κορονοϊός βρίσκεται στη ζωή μας για έξι εβδομάδες ήδη, αλλά μόνο τις τελευταίες μέρες έχει μεταβληθεί σε κάτι που πολλοί αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά. Προηγουμένως, επρόκειτο για κάτι που επηρέαζε άλλες χώρες -πολλές από τις οποίες οι περισσότεροι Βρετανοί δε θα είχαν επισκεφθεί- οπότε ήταν εύκολο να μην τους απασχολεί. Ωστόσο, με αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο -ένα ποσοστό που είναι πιθανό να αυξηθεί- οι άνθρωποι σκέφτονται τώρα περισσότερο για το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει ο COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη ζωή τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024