Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ COVID-19 βγάζει την Ιταλία εκτός των πτήσεων των διεθνών αεροπορικών εταιρειών
Αερομεταφορές

Ο COVID-19 βγάζει την Ιταλία εκτός των πτήσεων των διεθνών αεροπορικών εταιρειών

Επιβεβαίωση 2.100 κρουσμάτων και 38 θανάτων λόγω του Covid-19 στις 18 από τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν καταγραφεί παγκοσμίως 90.936 περιστατικά και 3.117 θάνατοι σύμφωνα με τα διαρκώς ανανεωμένα δεδομένα του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι προσωρινά ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς την Ιταλία λόγω του κορονοϊού. Τα δρομολόγια έχουν ήδη σταματήσει από την 1η Μαρτίου.

Η Ιταλία είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την επιδημία με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 29 και με 1.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η αεροπορική εταιρεία έχει απολυμάνει πάνω απο 250 αεροσκάφη ως μέρος των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19. Στην αρχή κιόλας της επιδημίας, η Turkish Airlines διέκοψαν τις πτήσεις προς Κίνα και Ιράν (με 49 νεκρούς).

Και η American Airlines, με την Delta, σταματούν όλες τις πτήσεις της από τις ΗΠΑ προς το Μιλάνο, λίγες ώρες αφότου το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αυξάνει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τμήματα της Ιταλίας, λόγω της επιδημίας. Το Σάββατο η κυβέρνηση Trump αύξησε τον συναγερμό της ταξιδιωτικής οδηγίας σε “Level 4 – Do Not Travel” για τη Λομβαρδία και την περιοχή Veneto στην Ιταλία “λόγω του επιπέδου της μεταδοτικότητας του ιού στην περιοχή και την εφαρμογή των τοπικών μέτρων καραντίνας”.

Πιο συγκεκριμένα, η American και η Delta θα διακόψουν τις πτήσεις τους από και προς Μιλάνο από το John F. Kennedy International Airport της Νέας Υόρκης και από εκείνο του Miami έως τις 24 Απριλίου, κάνοντας λόγο για μειωμένη ζήτηση. Η American θα συνεχίσει να πραγματοποιεί μία καθημερινή πτήση προς την Ιταλία, το δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Ρώμη, ενώ είναι προγραμματισμένο να επανεκκινήσει τα εποχιακά της δρομολόγια προς τη Βενετία απο τον Μάιο.

Η SWISS μειώνει τη συχνότητα των δρομολογίων της προς Ιταλία
Η SWISS αποφάσισε να μειώσει τη συχνότητα των δρομολογίων της από και προς Φλωρεντία, Μιλάνο και Βενετία. Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να διατηρηθούν έως τα τέλη Μαρτίου και γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τον Όμιλο της Lufthansa. Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των περιστάσεων μπορούν να ξανακάνουν κράτηση χωρίς κόστος ή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Γενικότερα, ο Όμιλος Lufthansa επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τη χωρητικότητα σε δρομολόγια προς Χονγκ Κονγκ, Ιταλία και Σεούλ. Επιπρόσθετα, διακόπτει όλες τις πτήσεις προς Κίνα και Τεχεράνη έως τις 24 και τις 30 Απριλίου αντίστοιχα. Η απόφαση αυτή επηρεάζει, εκτός από τη SWISS, τις εταιρείες Lufthansa και Austrian Airlines που πετούν από Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία.

Ακύρωση του 25% της Ryanair 25% στις μικρής διάρκειας πτήσεις
Η Ryanair ενημέρωσε χθες τους επιβάτες της ότι μείωσε το πρόγραμμα πτήσεων “short haul” (κυρίως προς και από την Ιταλία) έως και 25% για μια περίοδο τριών εβδομάδων, από τις 17 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου, σε αντίδραση στην επιδημία COVID-19. Την περασμένη εβδομάδα, η Ryanair παρουσίασε σημαντική πτώση των κρατήσεων κατά το τέλος της περιόδου τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, λόγω του κορονοϊόύ. Παρατηρήθηκε επίσης να μην εμφανιστούν επιβάτες στις πτήσεις, ιδιαίτερα από και εντός της Ιταλίας.

Οι βρετανικές British Airways και Easyjet έχουν ακυρώσει κάποιες πτήσεις τους από και προς την Ιταλία, καθώς η ζήτηση για τη συγκεκριμένη χώρα μειώθηκε. “Για να ανταπεξέλθουμε στη μειωμένη ζήτηση λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος του κορωνοϊού, συγχωνεύουμε ένα μικρό αριθμό πτήσεων μεταξύ του Heathrow και του Μιλάνου”, δήλωσε εκπρόσωπος του αερομεταφορέα στο Fox News την περασμένη Παρασκευή. “Θα επικοινωνήσουμε με πελάτες σε ακυρωμένες πτήσεις, ώστε να συζητήσουμε τις επιλογές ταξιδιού τους, συμπεριλαμβανομένων των εναλλακτικών πτήσεων της British Airways, εντός δύο ωρών από την αρχική ώρα αναχώρησης όπου είναι δυνατόν, πλήρεις επιστροφές ή κράτηση για μεταγενέστερη ημερομηνία ταξιδιού”.

Και η σκανδιναβική SAS ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις πτήσεις από και προς Μιλάνο, Μπολόνια, Τορίνο και Βενετία από τις 4 έως τις 16 Μαρτίου.

Στη φωτογραφία, το Duomo στο Μιλάνο (SIPA USA/AP).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024