Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜέτρα της CLIA για την αντιμετώπιση του COVID-19, ποιοι δεν επιβιβάζονται
Κρουαζιέρα

Μέτρα της CLIA για την αντιμετώπιση του COVID-19, ποιοι δεν επιβιβάζονται

Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από ή έχουν διέλθει μέσω αερολιμένων στη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και σε κάθε δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε καραντίνα εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση.

Ως μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της βιομηχανίας της κρουαζιέρας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος, καθώς και των κατοίκων των λιμενικών πόλεων και προορισμών σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε την υιοθέτηση πρόσθετων ενισχυμένων μέτρων ελέγχου για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ως αποτέλεσμα αυτών των μέτρων, τα οποία είναι άμεσα εφαρμόσιμα, οι εταιρείες-τα μέλη της CLIA πρέπει να:

  • απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από ή έχουν διέλθει μέσω αερολιμένων στη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και σε κάθε δήμο της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση.
  • απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβασή τους, έχουν έρθει σε επαφή ή έχουν φροντίσει οποιονδήποτε υπάρχει υποψία ή διάγνωση ότι έχει COVID-19 ή που επί του παρόντος υπόκειται σε παρακολούθηση της υγείας για πιθανή έκθεση στον COVID-19 .
  • διεξαγάγουν τον έλεγχο προ-επιβίβασης που απαιτείται για την εφαρμογή αυτών των μέτρων πρόληψης. Πρέπει να παρέχεται ενισχυμένος έλεγχος και αρχική ιατρική υποστήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες, σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα υποψίας COVID-19.

“Σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις νέες εξελίξεις που σχετίζονται με το COVID-19 και θα τροποποιήσουν τις πολιτικές αυτές όπως είναι απαραίτητο, με μέγιστη προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. Με τα υπάρχοντα αυστηρά μέτρα, όπως αυτά καθορίζονται από τις εθνικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της, σε συνεννόηση με τις δηλώσεις του Παγκόσμιου Οργάνισμού Υγείας, δε θεωρούν ότι δικαιολογούνται περιορισμοί στην κίνηση των πλοίων”, αναφέρει η ανακοίνωση της CLIA.

“Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων αποδεικνύει περαιτέρω τη μοναδική ικανότητα της βιομηχανίας κρουαζιέρας να ανταποκρίνεται γρήγορα, καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες”, δήλωσε η Kelly Craighead, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της CLIA. “Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις τοπικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ενώ λυπούμαστε που αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην άρνηση επιβίβασης για μερικούς από τους φιλοξενούμενούς μας, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη βιομηχανία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024