Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧρεωκοπία της βρετανικής low cost Flybe
Αεροπορικές

Χρεωκοπία της βρετανικής low cost Flybe

Ο χαμηλού κόστους βρετανικός αερομεταφορέας αντιμετώπισε πτώση των πωλήσεών του από την εμφάνιση της επιδημίας του COVID-19.

Η Flybe, η οποία εκτελούσε περιφερειακές πτήσεις από αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει σε καθεστώς διαχείρισης. Όλες οι πτήσεις της, καθώς και αυτές που εκτελούνται από την Stobart Air, ακυρώνονται. Ως εκ τούτου, οι πελάτες της Flybe καλούνται να κάνουν τις δικές τους εναλλακτικές διευθετήσεις ταξιδιών μέσω άλλων αεροπορικών εταιρειών, σιδηροδρομικών ή πούλμαν.

Για πτήσεις που εκτελούνται από συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της Flybe (Eastern Airways και Blue Islands), οι επιβάτες πρέπει να έρχονται σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία για να επιβεβαιώσουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία είχε μερίδιο 40% του συνόλου των εσωτερικών πτήσεων στο Ην,. Βασίλειο.
Η εταιρεία κατείχε μερίδιο 40% του συνόλου των εσωτερικών πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Mark Anderson, διευθύνων σύμβουλος της Flybe, δήλωσε χθες το βράδυ την “τεράστια θλίψη” του σε μια επιστολή προς το προσωπικό, στην οποία δήλωσε ότι η E&Y αναμένεται να διοριστεί ως διαχειριστής της εταιρείας.

Είπε ακόμη ότι ο κορονοϊός άσκησε “πίεση σε μια ήδη δύσκολη κατάσταση” και ότι εκτιμά το πόσο “αγωνιώδη είναι τα νέα αυτά και το σοκ που αισθάνεται το προσωπικό”. Η κατάρρευση της Flybe θα θέσει σε κίνδυνο 2.300 θέσεις εργασίας και θα μπορούσε να κοστίσει στους πελάτες της δεκάδες χιλιάδες λίρες σε χαμένες διακοπές. Πολλοί αναμένεται να μείνουν εγκαταλελειμένοι σε αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας, ο Richard Moriarty, διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: “Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για την αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου και γνωρίζουμε ότι η απόφαση της Flybe να σταματήσει τις δραστηριότητές της θα είναι πολύ αγχωτική για όλους, υπαλλήλους και πελάτες της.

Καλούμε τους επιβάτες που σχεδίαζαν να πετάξουν με την αεροπορική εταιρεία να μην πάνε στο αεροδρόμιο, καθώς όλες οι πτήσεις της Flybe ακυρώνονται. Για συμβουλές, οι πελάτες της Flybe θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο της CAA ή το Twitter της CAA για περισσότερες πληροφορίες.

Η Flybe είχε επίσης συνεργασίες κοινού κωδικού με διεθνείς αερομεταφορείς. Εάν έχετε εισιτήριο για πτήση εκτός Βρετανίας, πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία για να επιβεβαιώσετε τις ρυθμίσεις του ταξιδιού σας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024