Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Στην Ελλάδα το συνέδριο του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου τον Οκτώβριο του 2020

Τατιάνα Ρόκου - 05 Μάρτιος 2020, 10:31

Επαφές του υπουργού Tουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη με κορυφαία στελέχη της TUI στο Βερολίνο, παρά τη ματαίωση της ΙΤΒ Berlin, καθώς και με τον πρόεδρο του ECTAA (Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών).


Συνάντηση με κορυφαία στελέχη της TUI είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Tουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία παρά τη ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου ΙΤΒ, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς και με παράγοντες του τουρισμού.“H στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού προχωρά και υλοποιείται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Η γερμανική τουριστική αγορά είναι από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα. Περίπου 4 εκατομμύρια έρχονται κάθε χρόνο και το 2018 άφησαν 2,8 δισ ευρώ. Αποφάσισα να έρθω στο Βερολίνο, θέλοντας να περάσω ένα διπλό μήνυμα: Πρώτον, την εμπιστοσύνη μας προς τη γερμανική αγορά παρά τη ματαίωση της ΙΤΒ και δεύτερον, ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει τη δυναμική του πορεία”, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση που είχε με τον Thomas Ellerbeck, μέλος της Group Executive Committee και Group Director Corporate & External Affairs της TUI Group και υπεύθυνο για Public Policy, EU και International Relations, Group Communications, Environment και Sustainability, Regulatory και Government Affairs και Foundations, τον Sebastian Ebel, μέλος του ΔΣ του Ομίλου και CEO Hotels & Resorts, την Helen Caron, διευθύντρια Purchasing της TUI Group και την Antonia Bouka, Head of Public Policy-Destinations.

Στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με τα στελέχη της TUI, η οποία ήταν γόνιμη και παραγωγική και πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια τουριστική αγορά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών παρουσιαστούν.Νωρίτερα ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Pawel Niewiadomski, πρόεδρο του ECTAA, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών, με τον οποίο συζήτησαν για τα μέτρα που έλαβε η χώρα μας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς και για την ανάγκη αλλαγής του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου, ώστε να καλύπτει ανάλογες περιπτώσεις.

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο του Ομίλου, Norbert Fiebig, τον CEO, Dirk Inger, τον διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού, Volker Adams και την Verena Gross Johann, διευθύντρια Events, Σεμιναρίων και Μάρκετινγκ, με τους οποίους συζήτησε για τους τρόπους που μπορεί να παραμείνει σταθερό το τουριστικό πρόγραμμα, ενώ ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020 και, συγκεκριμένα, στο Costa Navarino.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top