Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι 21 στους 24 Έλλληνες περιηγητές από ταξίδι στο Ισραήλ θετικοί στον COVID-19
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Οι 21 στους 24 Έλλληνες περιηγητές από ταξίδι στο Ισραήλ θετικοί στον COVID-19

Η ομάδα των περιηγητών επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου, όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο για τις εξελίξεις γύρω από τον ιό στη χώρα μας, πρόκειται για 21 άτομα μεταξύ των 24 που μετείχαν στο ταξίδι στο Ισραήλ και επέστρεψαν στην Ελλάδα στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως στις περιοχές της Αχαϊας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγιεινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

“Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου, όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

“Σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης”.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι ο 66χρονος (το ένατο κρούσμα) νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία ενώ από τα επιπλέον κρούσματα δύο άτομα παρουσιάζουν ήπια πνευμονία ενώ άλλοι 6 παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Στους υπόλοιπους έχει συσταθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισε  ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί καθώς δεν εχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλες τις επαφές τους.

“Μέχρι στιγμής έχουν ιχνηλατηθεί 400 επαφές και γίνεται έλεγχος σε όλα τα άτομα που πληρουν τα κριτήρια”, είπε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024