Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

IAPCO: Στόχος οι αναβολές και όχι οι ακυρώσεις των διεθνών συνεδρίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάρτιος 2020, 09:22

Ο IAPCO διαπιστώνει ότι οι ακυρώσεις στα διεθνή συνέδρια είναι στην πραγματικότητα πάρα πολλές -και οι αναβολές ακόμα περισσότερες, ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να 'αγκαλιάσουν' το πρόβλημα.


Χθες και σήμερα γίνεται στη χώρα μας το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο MICE και Επαγγελματικού Τουρισμού, υπό τη διοργάνωση του HAPCO, όπου όπως είναι φυσικό κινήθηκε και στους “ρυθμούς” του COVID-19, που έχει εισβάλει στη ζωή μας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο προέδρος του IAPCO (International Association of Professional Congress Organisers) Ori Lahav βρέθηκε στην Ελλάδα επ‘αφορμή του συνεδρίου και ενημέρωσε ότι πριν δυο μέρες συνδέθηκαν με videoconference μέλη του Συνδέσμου από 30 χώρες. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι ακυρώσεις στα διεθνή συνέδρια είναι στην πραγματικότητα πάρα πολλές -και οι αναβολές ακόμα περισσότερες. Το πρόβλημα της χρηματοδότησης αυτών των αναβολών είναι πολύ μεγάλο, και πολύ σημαντικό, ενώ τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να “αγκαλιάσουν” το πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, και οι οργανωτές πρέπει να έχουν υπεύθυνη στάση απέναντι στο χειρισμό αυτής της κατάστασης.Για παράδειγμα, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πάνω από 500 ακυρώσεις μέσα στον τελευταίο μήνα. Οι μισές ευρωπαϊκές χώρες έχουν οδηγία από τις κυβερνήσεις τους να ακυρώσουν και να αναβάλλουν συνέδρια σε βάθος διμήνου, ενώ στις υπόλοιπες δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία συνεχίζουν κανονικά την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Όμως το θέμα, με τη μόλυνση από τον ιό COVID-19, προβλέπεται να φτάσει σε βάθος εξαμήνου, γιατί ο κόσμος φοβάται. Η πραγματικότητα είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τα ιατρικά συνέδρια. Οι γιατροί δεν έχουν άδεια από τα νοσοκομεία τους να συμμετέχουν σε συνέδρια, ενώ πολλές φορές οι ίδιοι δε φοβούνται και εκδηλώνουν επιθυμία να τα παρακολουθήσουν. Ο λόγος αναβολής και ή ακύρωσης δεν είναι ο φόβος των γιατρών, αλλά ότι δεν τους δίνεται άδεια να φύγουν από τις μονάδες τους καθώς είναι απαραίτητοι, προφανώς λόγω ανάγκης από ιατρικό προσωπικό. Ως αποτέλεσμα είναι να μειώνονται οι συμμετοχές ή και να ακυρώνονται στα ιατρικά συνέδρια.

Ακόμη, οι διοργανωτές συνεδρίων πολλές φορές κατηγορούνται ως υπεύθυνοι και τους ζητείται να χρηματοδοτήσουν αυτήν τη ζημιά, παρ‘ότι τα ξενοδοχεία και τα συνεδριακά κέντρα δε δέχονται να μη χρεώσουν ακυρωτικά, στην περίπτωση που ακυρώνεται ένα συνέδριο.

Εν κατακλείδι, από τις ομιλίες στο συγκεκριμένο ζήτημα προκύπτει ότι η λύση είναι η αναβολή των συνεδρίων και όχι η ακύρωσή τους, που επιφέρει πολύ μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top