Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Η Βόρεια Ελλάδα ως προορισμός οινοτουρισμού/γαστρονομίας στο επίκεντρο διεθνών ΜΜΕ

Τατιάνα Ρόκου - 06 Μάρτιος 2020, 10:12

Ταξίδια εξοικείωσης του ΕΟΤ για Αμερικανούς, Καναδούς, Ισραηλινούς και Ολλανδούς δημοσιογράφους σε Μακεδονία κ Ανατολική Θράκη.


Τις γεύσεις του κρασιού και όχι μόνο, στη Βόρεια Ελλάδα θα απολαύσουν  από 10 έως 17 Μαρτίου έξι Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι/ Bloggers, οι οποίοι θα επισκεφθούν τα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων του ΕΟΤ για την προβολή εναλλακτικών θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρει η χώρα σε όλη την επικράτεια και καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Το ταξίδι εξοικείωσης( press trip) οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους τους Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος με στόχο την προβολή της Βόρειας Ελλάδας ως προορισμό οινοτουρισμού, γαστρονομίας, αλλά και πολιτισμού στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ και Καναδά.Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι είναι οι:

  • Evangelos Saviolidis, sommelier-writer στο “Quench magazine” από το Τορόντο του Καναδά,
  • Lynda Hotch Baslev, συντάκτρια στο “Marine Magazine” / San Francisco και Award recipient: “Wine writers symposium Napa”, από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ,
  • Jennifer Anne O’ Flanagan, ιδρύτρια “Feast PR”, Marketing and Public Relations, Νέα Υόρκη
  • Quinn Joelle, συντάκτρια, “Travel and Leisure Magazine” και “Strangers Guide Magazine”, Νέα Υόρκη
  • Christine Laprade, ταξιδιωτική συντάκτρια, “Coup de pοuce magazine”, από το Μοντρεάλ του Καναδά,
  • Steven Shomler, συντάκτης στο “Οn food and wine”, podcaster και filmmaker από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ,

και θα περιηγηθούν σε οινοποιεία, σε συνεργασία με τους Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται 6-9 Μαρτίου και η Ολλανδή δημοσιογράφος κα Marguerite van Slooten, με σκοπό να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της, που μετρά 1,8 εκατ. επισκέπτες το μήνα και απευθύνεται σε κοινό ηλικίας 25–59 ετών. Στόχος η προβολή της πόλης ως ιδανικός προορισμός διακοπών για τον πολιτισμό, την γαστρονομία την διασκέδαση τις αγορές και άλλες αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες που πρόθυμα προσφέρει η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκαν νωρίτερα (24/02-01/03/2020) τρεις Ισραηλινοί δημοσιογράφοι (Bezalel Gordon, Shoshana Lahav και Joseph Fischer), οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και φωτογραφικού υλικού, ώστε να παρουσιάσουν σε μεγάλα ισραηλινά ενημερωτικά portal, αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και τα τοπία της περιοχής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top