Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

'ΚΥΚΛΟΣ': ο ΕΝΦΙΑ να υπολογίζεται ομοιόμορφα και δίκαια για όλα τα τουριστικά καταλύματα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Μάρτιος 2020, 11:48

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ' ζητά να ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρχει ισόνομη φορολογική μεταχείριση μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μορφών.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” απέστειλε αίτημα στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη (με κοινοποίηση τα μέλη της και τους συλλόγους της Ομοσπονδίας) τονίζοντας ότι τα μικρά τουριστικά καταλύματα καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα ξενοδοχεία, γεγονός που οδηγεί στην οικονομική εξόντωσή τους.

Η επιστολή της ΚΥΚΛΟΣ:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Αιτούμαστε να υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ ομοιόμορφα και δίκαια για όλα τα τουριστικά καταλύματα, είτε πρόκειται για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, είτε πρόκειται για μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, είτε τα κατέχουν εταιρείες, είτε τα κατέχει φυσικό πρόσωπο.

Σήμερα οι μικροεπιχειρηματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες), γεγονός που οδηγεί στην οικονομική εξόντωσή τους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρχει ισόνομη φορολογική μεταχείριση μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μορφών.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”

Αντώνης Καρατάσος”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top