Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Τρεις στους τέσσερις Βρετανούς σκοπεύουν να ταξιδέψουν πάρα την επιδημία του COVID-19

Τατιάνα Ρόκου - 06 Μάρτιος 2020, 11:16

Αποτελέσματα έρευνας έδειξαν ότι το 75% των ανθρώπων που πέταξαν από ένα αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου το τελευταίο έτος θα κάνουν το επόμενο ταξίδι τους στο εξωτερικό όπως έχουν προγραμματίσει. Για τους ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 40 ετών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 83% και σε αυτούς που είναι πάνω από 60, στο 91%.


Έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό τουριστικό γραφείο Holiday Extras αποκαλύπτει ότι τρεις στους τέσσερις ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις επόμενες διακοπές τους, παρά την επιδημία του κορωνοϊού.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ακυρώσει τα ταξίδια τους αναγκάστηκαν να το πράξουν, ενώ είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ταξιδιώτες αυτοί που είναι πιο πιθανό να μην αλλάξουν τα σχέδιά τους.

Η ταξιδιωτική εταιρεία παρακολούθησε τις κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της στο Ην. Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα για να δει τι απασχολεί τους πελάτες της σχετικά με το ταξίδι κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Αυτά τα ερωτήματα στη συνέχεια αποτέλεσαν τη βάση έρευνας για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 75% των ανθρώπων που πέταξαν από ένα αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου το τελευταίο έτος θα κάνουν το επόμενο ταξίδι τους στο εξωτερικό όπως έχουν προγραμματίσει. Για τους ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 40 ετών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 83% και σε αυτούς που είναι πάνω από 60, στο 91%.

Από αυτούς, το 59% λένε ότι ταξιδεύουν βάσει επιλογής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ιός υπάρχει ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο ή επειδή δεν πιστεύουν ότι ο ιός υπάρχει στον προορισμό τους ή επειδή απλώς δεν ενδιαφέρονται.

Το 16% ταξιδεύει από ανάγκη, είτε επειδή πρέπει να κάνει ένα ταξίδι είτε δεν μπορεί να πάρει αποζημίωση από ένα ταξίδι για το οποίο έχει καταβάλει την πληρωμή.

Μόνο το 10% των Βρετανών ταξιδιωτών λένε ότι αποφάσισαν να μην κάνουν διεθνή ταξίδια κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Ποσοστό 13% δηλώνουν ότι έχουν ακυρώσει ένα ταξίδι επειδή αναγκάστηκαν, για παράδειγμα, επειδή ο αερομεταφορέας τους ακύρωσε την κράτησή τους, επειδή ακυρώθηκε ένα ταξίδι εργασίας ή ύστερα από ιατρική συμβουλή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top