Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣταματούν οι οργανωμένες εκδρομές σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Σταματούν οι οργανωμένες εκδρομές σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Δεκατέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά την ανακοίνωση αυτή, τα συνολικά κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανήλθαν στα 45. Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εκδρομείς από τους Αγίους Τόπους και τις επαφές τους. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον 66χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το πρώτο κρούσμα της εκδρομής και που είναι πλέον διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο, η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων είναι καλή καθώς εμφανίζουν σταθερή ήπια ή ελαφρά συμπτωματολογία.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι “δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δε γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό”. Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δε θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κοροναϊό που συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

“Όπως είδατε, τα μέτρα για τα ταξίδια είναι πολύ λίγο αποτελεσματικά. Αφορούσαν σε ανθρώπους που έρχονταν από πληττόμενες περιοχές και οι οποίοι έμπαιναν σε καραντίνα. Το ίδιο έκαναν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι έχουν επιδημία στη χώρα τους. Το ίδιο έκαναν και άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Ιταλία πήρε αυστηρά μέτρα για την Κίνα και εκεί ξεκίνησε η διασπορά. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή τα μέτρα τα ταξιδιωτικά έχουν πολύ μικρή σημασία όταν αφορούν, παραδείγματος χάρη στις σχολικές εκδρομές. Όταν αφορούν σε ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Άρα, οι άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες οι οποίες έχουν κρούσματα, σε χώρες οι οποίες έχουν μεγάλη διάδοση στον πληθυσμό και αυτές οι χώρες όπως βλέπετε όλο και αυξάνονται. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να προστατεύουν περισσότερο την υγεία τους, να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι αυτήν την εποχή. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να προστατευτούν ιδιαίτερα, γιατί είναι υψηλότερου κινδύνου.

Σχετικά με τις σχολικές εκδρομές. Είδατε ότι τις τελευταίες μέρες πάρθηκαν κάποια μέτρα, ιδιαίτερα αυστηρά. Αφορούσαν σχολικές εκδρομές, οι οποίες είχαν επιστρέψει από περιοχές πληττόμενες της Ιταλίας. Έκλεισαν κάποια σχολεία για κάποιες μέρες, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση στην κοινότητα λόγω αυτών των εκδρομών. Ποια κοινότητα; Των μαθητών, η οποία κινδυνεύει πολύ λίγο, ώστε να καθυστερήσει η διασπορά στην κοινότητα. Αυτά τα μέτρα είναι παροδικού χαρακτήρα και σιγά – σιγά θα εκλείψουν”.

Και ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε: “Η ανθρωπότητα πρέπει να περάσει σε μία φάση που θα αποδέχεται το γεγονός ότι ο ιός αυτός θα κυκλοφορεί. Θα τηρεί τα μέτρα υγιεινής, θα προσπαθεί να κάνει αυτήν την ιχνηλάτηση επαφών, ιδιαίτερα όταν έρχονται από χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού. Αλλά δε θα είναι τόσο εύκολο αυτό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024