Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗΑΤΤΑ: Έκτακτη σύσκεψη για καταγραφή συνεπειών λόγω του COVID-19
Τουριστικά γραφεία

ΗΑΤΤΑ: Έκτακτη σύσκεψη για καταγραφή συνεπειών λόγω του COVID-19

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό από και προς την Ν.Α. Ασία και Κίνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τα γεγονότα.

Έκτακτη σύσκεψη με τουριστικά γραφεία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών διαχείρισης των συνεπειών εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, με πρωτοβουλία του ΗΑΤΤΑ, υπό την αιγίδα της FEDHATTA.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό από και προς την Ν.Α. Ασία και Κίνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τα γεγονότα έτσι ώστε να καταγραφούν συντεταγμένες θέσεις για κλαδικά αιτήματα προς την πολιτεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.
 
Τα κυριότερα θέματα που καταγράφηκαν αφορούν στην πολιτική επιβολής ακυρωτικών από ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες λόγω ακυρώσεων εκδρομών, σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την χρηματοοικονομική στήριξη των επιχειρήσεων (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αναστολή καταβολής ΦΠΑ, χρηματοδότηση με κρατική εγγύηση) αλλά και σε ρυθμίσεις που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων σε τουριστικά γραφεία που έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες λήψης προληπτικών μέτρων για τη μη διασπορά και διάδοση του κορονοϊου.
 
Ο HATTA θεωρεί ότι η μη επιβολή ακυρωτικών από οποιονδήποτε στην αλυσίδα του τουρισμού (ξενοδοχεία, αεροπορικές / ακτοπλοϊκές εταιρείες) μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, επιβάλλεται για τον περιορισμό των απωλειών που προκαλούνται.
 
Ο σύνδεσμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει ορθολογική επίλυση των προβλημάτων προς όφελος των συνεργατών του στο εξωτερικό, για τη στήριξη των μελών του αλλά κυρίως για τη στήριξη του τουρισμού της χώρας μας.
 
Τέλος, ο HATTA απευθύνεται, σε κάθε αεροπορική εταιρεία, με το αίτημα να μην είναι εκβιαστική και να μην αντιμετωπίζει με καταχρηστικές απαιτήσεις τους επιβάτες και τους συνεργάτες της.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024