Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠροτάσεις του HAPCO για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του COVID-19
MICE

Προτάσεις του HAPCO για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του COVID-19

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η άρση των περιορισμών, ημερομηνίες διεξαγωγής και προορισμοί, που ισχύουν σε ΕΟΦ και ΣΦΕΕ για τα επιστημονικά / ιατρικά συνέδρια μέχρι την οριστική άρση των μέτρων που αφορούν στον COVID-19 διεθνώς.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανακοινώσεις των διεθνών και εθνικών φορέων και είναι δίπλα στα μέλη του, πάντα σεβόμενος τα μέτρα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία. Είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους φορείς που διέπουν τον κλάδο διεθνώς, όπως IAPCO και ICCA, ώστε να σχεδιάζει αντίστοιχα τα επόμενα βήματά του.

“Ακυρώσεις και αναβολές συνεδρίων, λόγω του COVID-19, σημειώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, προερχόμενες τόσο από κυβερνητικές οδηγίες, όσο και από πρωτοβουλίες των οργανωτών και επηρεάζουν δυσμενώς τη διεθνή και εθνική βιομηχανία MICE, τη συνεδριακή δραστηριότητα και τον τουρισμό μας. Οι επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, τα συνεδριακά κέντρα, τα ξενοδοχεία και όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται με τον επαγγελματικό τουρισμό, βρίσκονται σε μια περίοδο διαχείρισης έντονης κρίσης”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

“Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναστολής των συνεδρίων για 4 εβδομάδες (που θα επαναξιολογηθεί πριν τη λήξη της), θα έχει συνέπειες και επιπλέον αναβολές σε βάθος εξαμήνου τουλάχιστον, που είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για τον κλάδο μας. Οι εταιρείες, που εκπροσωπούν τον κλάδο μας, βρίσκονται δίπλα στους πελάτες τους, και προτρέπουν στην τήρηση της σχετικής σύστασης / ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας, και υπερασπίζονται την αναβολή/μετάθεση του συνεδρίου ή της εκδήλωσης, αντί της ακύρωσης.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία η στήριξη της οργανωμένης Πολιτείας είναι απαραίτητη, όσο και αυτονόητη. Κι αυτό γιατί ο συνεδριακός τουρισμός και το MICE είναι η ατμομηχανή της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας, και συμβάλλει σημαντικά στην εθνική οικονομία, στοιχείο το οποίο δεν περνά απαρατήρητο και δεν πρέπει να το αμφισβητεί κανείς.

Στα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Τουρισμού, Υγείας και τους φορείς (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ, FEDHATTA, HATTA, EΞΑ, ACVB, TCB κ.ά.) που μπορούν να επηρεάσουν και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και της προστασίας του κλάδου μας, προτείνουμε τα εξής:

  • Ευέλικτη αντιμετώπιση πληρωμών και ακυρωτικής πολιτικής για συνέδρια που αναβάλλονται η ακυρώνονται / Άρση ακυρωτικών.
  • Άρση των περιορισμών, ημερομηνίες διεξαγωγής και προορισμοί, που ισχύουν σε ΕΟΦ και ΣΦΕΕ για τα επιστημονικά / ιατρικά συνέδρια μέχρι την οριστική άρση των μέτρων που αφορούν στον COVID-19 διεθνώς.
  • Υποστήριξη των προμηθευτών του κλάδου (συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία, δορυφορικά ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επισιτιστικών, εταιρείες εκτυπώσεων και κατασκευών, audiovisual), ώστε να μπορούν να λειτουργούν ευέλικτα στην αναβολή των υπηρεσιών τους για συνέδρια που αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν.
  • Υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου, τουριστικά γραφεία PCO, DMC, και όσες εμπλέκονται στην οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, που ακόμα και στις περιπτώσεις αναβολών των συνεδρίων, σηκώνουν μεγάλο μέρος της οικονομικής ζημιάς, μιας και έχουν προκαταβάλλει αρκετές εβδομάδες πριν την ακύρωση/αναβολή το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού κόστους της εκδήλωσης (60-75% σε όλους τους προμηθευτές).
  • Οικονομική υποστήριξη του κλάδου, με επιδοτήσεις μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων, προκειμένου να διατηρηθεί ο εργαζόμενος στον τουρισμό πληθυσμός, για να μη βρεθεί η ελληνική οικονομία πάλι στην προηγούμενη οικονομική κρίση με την αύξηση της ανεργίας. Και δεδομένου ότι ο αριθμός των απασχολούμενων αυτή την περίοδο της έναρξης της τουριστικής περιόδου είναι πολύ μεγάλος.

“Ο επαγγελματικός και συνεδριακός τουρισμός της χώρας μας, εκπροσωπούμενος από τον HAPCO, παραμένει δυναμικός και έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα. Η δυναμική της βιομηχανίας επαγγελματικού και συνεδριακού Τουρισμού μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την ορθή διαχείριση της κρίσης, μέσω των συνεργειών και συνεργασιών σε εθνικό επίπεδο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024