Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕΕ: Προσωρινή αλλαγή του καθεστώτος χρήσης slots στα αεροδρόμια
Αερομεταφορές

ΕΕ: Προσωρινή αλλαγή του καθεστώτος χρήσης slots στα αεροδρόμια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει η αεροπορική επιβατική κίνηση να μειωθεί κι άλλο και λαμβάνει μέτρα. Άμεσα νομοθεσία για προσωρινή αλλαγή του καθεστώτος χρήσης slots στα αεροδρόμια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά της προέδρου της Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει νομοθετική πράξη, η οποία θα χαλαρώσει τους κανόνες για τις χρονοθυρίδες (slots) στα αεροδρόμια.

Επί του παρόντος, εάν οι αεροπορικές εταιρείες δε χρησιμοποιούν το 80% των διαθέσιμων slots τους σε αερολιμένα, κινδυνεύουν να τις χάσουν από άλλον αερομεταφορέα. Αυτό σημαίνει ότι είναι χωρίς αμφιβολία αξίζει για την αεροπορική εταιρεία να πραγματοποιήσει την πτήση, ακόμα και αν το αεροπλάνο είναι άδειο ή έχει πολύ λίγους επιβάτες.

“Η Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα νομοθεσία σχετικά με τη χρήση των slots στα αεροδρόμια”, δήλωσε χθες, Τρίτη 10 Μαρτίου η κα von der Leyen. “Θέλουμε να είναι ευκολότερο για τις αεροπορικές εταιρείες να διατηρήσουν τις χρονοθυρίδες τους στα αροδρόμια, ακόμη και αν δεν εκτελούν πτήσεις σε αυτά λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας”, πρόσθεσε. “Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, βοηθά τόσο τη βιομηχανία μας όσο και το περιβάλλον μας”.

Η IATA σχολίασε: “Είναι καλό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την προσωρινή παραίτηση από τον κανόνα των slots στους αερολιμένες. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται επειγόντως σαφήνεια, ώστε να μπορέσουν να προσαρμόσουν τη χωρητικότητά τους για την καλύτερη οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητά τους. Χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της αναστολής του κανόνα για όλες τις καλοκαιρινές πτήσεις το συντομότερο δυνατόν!”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024