Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΑνακοινώθηκε η πρόσκληση εισηγήσεων για το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού
Συνέδρια

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση εισηγήσεων για το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων έχουν οι αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του τουρισμού της χώρας. Προθεσμία υποβολής των εισηγήσεων ορίζεται η Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Κατόπιν δύο ετών προετοιμασίας, με συναντήσεις και διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα κυρίως στην Αθήνα και στη Ρόδο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων δημοσιοποιεί την πρόσκληση αποστολής εισηγήσεων για το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που θα λάβει χώ-ρα στη Ρόδο στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς.

Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων έχουν οι αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του τουρισμού της χώρας. Σε θεσμικό επίπεδο, ο ΣΑΔ έχτιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα υψηλού επιπέδου επιστημονικές συνερ-γασίες, τόσο με την Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, όσο και με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), γεγονός που αποτυπώνεται στη σύνθεση και στο κεί-μενο που συνέταξε η Επιστημονική Επιτροπή.
 
Η Ο.Ε.Ε. απαρτίζεται από τον πρόεδρο του ΣΑΔΑΣ –ΠΕΑ κ. Δημήτρη Ξυνομιλάκη, τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) κ. Νίκο Φιντικάκη, την πρόεδρο του ελληνικού τμήματος της UIA και καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Φανή Βαβύλη, τον επισκέπτη καθηγητή Politecnico di Milano κ. Νίκο Κτενά, ενώ ο ΣΑΔ εκπροσωπείται στην Επιτροπή διά του μεταδιδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντή του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κ. Αγαπητό Ξάνθη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση: “Το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 24-25 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς. Σκοπός των συνεδρίων “Αρχιτεκτονική και Τουρισμός“ είναι να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος στο θέμα αρχιτεκτονική και τουρισμός, ενώ στόχος είναι η εδραίωση Διεθνών Συνεδρίων που θα αποτελούν ισχυρό θεσμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέ-πτες διεθνώς. Τα συνέδρια καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν ώστε να γίνονται γνωστές οι νέες τάσεις αλλά και να αναδεικνύεται παράλληλα η πορεία αυτής της δημιουργικής σύνθεσης σε ένα τόπο που έχει ως βασικό του πυρήνα τον τουρισμό. Στο φετινό Συνέδριο θα υπάρξουν νέες θεματολογίες όπως η σχέση των φυσικών πόρων και των ενεργειακών πηγών και η επιδρασή τους σε έναν τόπο, καθώς και οι μεταβολές σε χωροταξικούς – πολεοδομικούς σχεδιασμούς διαχρονικά.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων) προσκαλούν τους αρχιτέκτονες και τους επαγγελματίες του τουρισμού που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως Εισηγητές στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, να αποστείλουν εκτεταμένες περιλήψεις των εισηγήσεών τους. Η ουσιαστική αυτή θεσμική συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα αρχιτέκτονα και επαγγελματία του Τουρισμού να καταθέσει και να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις, την έρευνα, το όραμα για τα θέματα που διαπραγματεύεται το συνέδριο“.

Η θεματολογία του συνεδρίου είναι η παρακάτω:
1. Θεματικός τουρισμός
2. Αειφόρος σχεδιασμός – Οικολογική αρχιτεκτονική
3. Βραβευμένο – Διακεκριμένο – Δημοσιευμένο (Υλοποιημένο ή μη) Αρχιτεκτονικό – Πολεοδομικό Έργο Συναφέ με τον Τουρισμό
4. Σχέση Φυσικών Πόρων και Υποδομών με την Τουριστική Ανάπτυξη
5. Χωροταξικά – Πολεοδομικά Σχέδια και Διαμορφώσεις σε Συνάφεια με τον Τουρισμό.

Οι εισηγήσεις που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από την επιστημονική επιτροπή και όσες επιλεγούν, θα παρουσιαστούν στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού. Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων (εκτεταμένων περιλήψεων) έχουν όλοι οι διπλωματούχοι Έλληνες αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Προθεσμία υποβολής των εισηγήσεων ορίζεται η Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, ενώ η Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα προκρίνει τις τελικές εισηγήσεις έως τις 20/05/2020. Οι εισηγήσεις (εκτεταμένες περιλήψεις), έκτασης έως 1000 λέξεων θα πρέπει να αποσταλούν στο email sunedrio.rodos@gmail.com μέχρι τις 18/05/2020. Ο χρόνος παρουσίασης της εισήγησης δεν θα υπερβαίνει τα 12 λεπτά.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι (πέραν των εισηγητών που θα επιλεχθούν από την Επιτροπή) αναγνωρισμένοι αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο. Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού απευθύνονται σε όλον τον τεχνικό κλάδο, μηχανικούς και μη, σε όλους του επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Οργανωτική & Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου:
1. Δημήτρης Ξυνομιλάκης, προέδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ
2. Νίκος Φιντικάκης, αντιπρόεδρος UIA Region II (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων),
3. Φανή Βαβύλη, καθηγήτρια ΑΠΘ, πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος UIA
4. Αγαπητός Ξάνθης, μεταδιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής ΕΟΤ Δωδ/σου
5. Νίκος Κτενάς, επισκέπτης καθηγητής Politecnico di Milano

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Τα τελευταία χρόνια συνδιοργανωτές των συνεδρίων ήταν το Υπουργείο Τουρισμού, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο φετινό συνέδριο, “4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού”, θα συνεχισθεί εκ νέου η συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα αρχιτεκτονικής Archisearch.gr.

Τα συνέδρια συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος επισκεπτών, ενώ μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών, τις εισηγήσεις τους έχουν παρουσιάσει οι κ.κ. Τάσος Μπίρης, Παναγιώτης Τουλιάτος, Γιάννης Αίσωπος, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Zaha Hadid Architects, MKV Design, Gensler, Δημήτρης Κόκκινος, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, Τάσης Παπαϊωάννου, Βασίλης Κολώνας, Γιώργης Γερόλυμπος, Φανή Βαβύλη, Νίκος Φιντικάκης, κ.ά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024