Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε καραντίνα το Blue Star Mykonos στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού
Ακτοπλοΐα

Σε καραντίνα το Blue Star Mykonos στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Το πλοίο έχει 345 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος.

Ένας ύποπτο κρούσμα σημειώθηκε χθες, βράδυ Τετάρτης, στο πλοίο Blue Star Mykonos που ξεκινούσε από την Καβάλα.

Σύμφωνα με το Lesvosnet.gr και το Λιμενικό Σώμα, μέλος του πληρώματος που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, χθες βράδυ μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε για υψηλό πυρετό. Τα ξημερώματα ο νομίατρος που τον εξέτασε τον έκρινε ύποπτο.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του, αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μυρίνας. Ακολουθώντας τις οδηγίες, το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες. Όσοι κατέβηκαν στη Λήμνο έχουν ενημερωθεί και έχει μεταβεί αρμόδιος του ΕΟΔΥ στο νησί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024