Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του ξενοδοχείου Athenaeum Palace
Ξενοδοχεία

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του ξενοδοχείου Athenaeum Palace

Εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων των συνδιαχειριστών που είχαν χρέος 890.000 ευρώ έναντι του ιδιοκτήτη του ακινήτου από μη απόδοση μισθωμάτων, οι πρώτοι έβαλαν δύο Πακιστανούς υπαλλήλους τους να βάλουν φωτιά στο ξενοδοχείο.

Ο εμπρησμός του ξενοδοχείου Athenaeum Palace στη λεωφόρο Συγγρού, στις 5 Δεκεμβρίου 2019, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα. Ειδικότερα, δύο Πακιστανοί, υπάλληλοι του ξενοδοχείου ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου ανακριτή, καθώς και ένας Ελληνας και μια Ελληνίδα, ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και της φθοράς που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που στη συνέχεια και λόγω της ύπαρξης τραυματιών και παραλίγο νεκρών ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων των συνδιαχειριστών που είχαν χρέος 890.000 ευρώ έναντι του ιδιοκτήτη του ακινήτου από μη απόδοση μισθωμάτων, οι συνδιαχειριστές έβαλαν δύο Πακιστανούς υπαλλήλους τους να βάλουν φωτιά στο ξενοδοχείο, ενδεχομένως για να καθυστερήσουν τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους.

Σημειώνεται, ότι από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση 25χρονης από την Ουκρανία, η οποία εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024