Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι στη γραμμή του ΣΕΤΕ, για τις επιπτώσεις από τον COVID-19

Τατιάνα Ρόκου - 13 Μάρτιος 2020, 12:35

Τα τουριστικά γραφεία θα εφαρμόσουν την όποια αλλαγή υιοθετηθεί στην πολιτική ακυρώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.


Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA).

Συζητήθηκαν όλα τα κοινά θέματα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με κυρίαρχο το θέμα του κορωνοϊού. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του ΣΕΤΕ για τον περιορισμό των επιπτώσεων στον κερκυραϊκό τουρισμό από τη εξάπλωση του κορωνοϊού. Παρακαλούνται όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που έχουν αποσταλεί.

Προτείνεται μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων από τα τουριστικά καταλύματα, σε συνεργασία και με τα τουριστικά γραφεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα, για κρατήσεις που αφορούν διαμονές έως 31 Μαΐου 2020, προτείνεται η τροποποίηση της πολιτικής ακυρώσεων τόσο των μεμονωμένων, όσο και των ομαδικών κρατήσεων, ως εξής:

  • Εποχικά καταλύματα / resort : Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 7 ημέρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
  • Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε αστικά κέντρα: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 24 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
  • Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 48 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.

Η εν λόγω πολιτική ακυρώσεων προτείνεται να εφαρμοστεί και σε κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και για τις οποίες εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης. Τα τουριστικά γραφεία να εφαρμόσουν την όποια αλλαγή υιοθετηθεί στην πολιτική ακυρώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top