Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟι Κερκυραίοι ξενοδόχοι στη γραμμή του ΣΕΤΕ, για τις επιπτώσεις από τον COVID-19
Περιφέρεια

Οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι στη γραμμή του ΣΕΤΕ, για τις επιπτώσεις από τον COVID-19

Τα τουριστικά γραφεία θα εφαρμόσουν την όποια αλλαγή υιοθετηθεί στην πολιτική ακυρώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA).

Συζητήθηκαν όλα τα κοινά θέματα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με κυρίαρχο το θέμα του κορωνοϊού. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του ΣΕΤΕ για τον περιορισμό των επιπτώσεων στον κερκυραϊκό τουρισμό από τη εξάπλωση του κορωνοϊού. Παρακαλούνται όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που έχουν αποσταλεί.

Προτείνεται μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων από τα τουριστικά καταλύματα, σε συνεργασία και με τα τουριστικά γραφεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα, για κρατήσεις που αφορούν διαμονές έως 31 Μαΐου 2020, προτείνεται η τροποποίηση της πολιτικής ακυρώσεων τόσο των μεμονωμένων, όσο και των ομαδικών κρατήσεων, ως εξής:

  • Εποχικά καταλύματα / resort : Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 7 ημέρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
  • Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε αστικά κέντρα: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 24 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
  • Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης 48 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.

Η εν λόγω πολιτική ακυρώσεων προτείνεται να εφαρμοστεί και σε κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και για τις οποίες εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης. Τα τουριστικά γραφεία να εφαρμόσουν την όποια αλλαγή υιοθετηθεί στην πολιτική ακυρώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024