Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςLufthansa, Air France και Norwegian συνεχίζουν εν μέρει τις πτήσεις προς ΗΠΑ
Αεροπορικές εταιρείες

Lufthansa, Air France και Norwegian συνεχίζουν εν μέρει τις πτήσεις προς ΗΠΑ

Ο Όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές του εταιρείες θα συνεχίσουν να πετούν προς Σικάγο, Νέα Υόρκη (Newark) και Ουάσινγκτον. Η Air France σχεδιάζει να συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις προς Ατλάντα, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Λος Άντζελες, το Νέα Υόρκη (JFK), Σαν Φρανσίσκο και Ουάσινγκτον. Η Norwegian δηλώνει ότι και τα 11 δρομολόγιά της μέσω Λονδίνου (Gatwick) και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται.

Η Lufthansa και η Air France ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές του εταιρείες θα συνεχίσουν να πετούν προς Σικάγο, Νέα Υόρκη (Newark) και Ουάσινγκτον, ύστερα από την νέα ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, σε αντιμετώπιση της επιδηίας του κορονοϊόυ COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μη Αμερικανοί υπήκοοι που βρέθηκαν σε κάποια από τις 26 χώρες που δεν υπάγοννται σε καθεστώς Schengen εντός 14 ημερών από το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ δεν μπορούν να εισέλθουν στη χωρα από σήμερα. Οι χώρες είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Δανια, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Τσεχία.

Η ανακοίνωση της Lufthansa
“Παρά τις νέες ταξιδιωτικές οδηγίες από την αμερικανική διοίκηση για επιβάτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελβετία και άλλες χώρες, η Lufthansa Group Airlines θα συνεχίσει να προσφέρει πτήσεις προς τις ΗΠΑ από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο.

Ο όμιλος Lufthansa θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Σικάγο και το Νιούαρκ, από τη Ζυρίχη προς το Σικάγο και το Νιούαρκ, από τη Βιέννη στο Σικάγο και από τις Βρυξέλλες στην Ουάσινγκτον και μετά τις 14 Μαρτίου, διατηρώντας έτσι κάποιες συνδέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη.

Οι αεροπορικές εταιρείες εργάζονται επί του παρόντος σε ένα εναλλακτικό πτητικό χρονοδιάγραμμα για τις ΗΠΑ. Οι επιβάτες θα εξακολουθήσουν να φτάνουν σε όλους τους προορισμούς εντός των ΗΠΑ μέσω των κόμβων των ΗΠΑ και των πτήσεων που εξυπηρετούνται από τη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία United Airlines.

Επιπλέον, όλες οι άλλες πτήσεις των ΗΠΑ θα ανασταλούν μέχρι την επόμενη ειδοποίηση λόγω περιορισμών από τις αμερικανικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων όλων των αναχωρήσεων από το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Γενεύη. Ο όμιλος Lufthansa θα συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους προορισμούς στον Καναδά μέχρι την επόμενη ειδοποίηση.

Όπως είναι προγραμματισμένο, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa προσφέρουν 313 συνδέσεις με 21 προορισμούς στις ΗΠΑ από την Ευρώπη στο χειμερινό πρόγραμμα, το οποίο ισχύει μέχρι τις 28 Μαρτίου”.

Η Air France ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε γνώση των νέων απαγορεύσεων εισόδου στις ΗΠΑ.

Από τις 14 έως τις 28 Μαρτίου, η γαλλική αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις προς Ατλάντα, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Λος Άντζελες, το Νέα Υόρκη (JFK), Σαν Φρανσίσκο και Ουάσινγκτον. Πρόσθεσε πως αναμένει διευκρίνιση από τις αμερικανικές αρχές για την πιθανότητα συνέχισης πραγματοποίησης των πτήσεων προς Μαϊάμι, Βοστόνη και Χιούστον.

Τέλος η Air France τόνισε πως συνεργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες KLM, Delta και Virgin Atlantic για το πώς θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ για τους πελάτες της πέραν της 28ης Μαρτίου.

Η Norwegian, από 13 έως 29 Μαρτίου θα ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων προς τις ΗΠΑ από Άμστερνταμ, Μαδριτη, Όσλο, Στοκχόλμη, Βαρκελώνη και Παρίσι. Από τις 13 Μαρτίου έως τα τέλη Μαΐου ακυρώνονται όλες οι πτήσεις μεταξύ Ρώμης και ΗΠΑ.

Από τις 29 Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου όλες οι πτήσεις από Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Άμστερνταμ, Αθήνα και Όσλο προς τις ΗΠΑ ακυρώνονται. Παρ’όλα αυτά, η εταιρεία δηλώνει ότι και τα 11 δρομολόγια της Norwegian μέσω Λονδίνου (Gatwick) και ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. “Στόχος μας είναι να επαναδρομολογήσουμε όσους περισσότερους από τους πελάτες μας μέσω του Λονδίνου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο”, αναφέρει η αεροπορική εταιρεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024