Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI 'παγώνει' προπληρωμές και αναστέλλει τα συμβόλαια ξενοδοχείων σε Ελλάδα – Ισπανία
TOs

Η TUI 'παγώνει' προπληρωμές και αναστέλλει τα συμβόλαια ξενοδοχείων σε Ελλάδα – Ισπανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα 'Financial Times', oι ξενοδόχοι σε Ισπανία και την Ελλάδα δήλωσαν ότι η TUI βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορους συνεργάτες για να επικαλεστεί ρήτρες 'ανωτέρας βίας' στις συμβάσεις και να διακόψει προσωρινά τις πληρωμές.

Η TUI “παγώνει” τις προπληρωμές και αναστέλλει τις συμβάσεις με κάποια από τα ξενοδοχεία της, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κάμψη στα παγκόσμια ταξίαδια λόγω του COVID-19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Financial Times“, oι ξενοδόχοι σε Ισπανία και την Ελλάδα δήλωσαν ότι η TUI βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορους συνεργάτες για να επικαλεστεί ρήτρες ‘ανωτέρας βίας’ στις συμβάσεις και να διακόψει προσωρινά τις πληρωμές.

“Είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας από κοινού τις επιλογές για τη διαχείριση της χωρητικότητά μας, ώστε να μετριάσουμε τον αντίκτυπο τόσο για την TUI όσο και για τους συνεργάτες της”, ανέφερε η εταιρεία. Επίσης, οι προσλήψεις έχουν παγώσει και η εταιρεία σκέφτεται να μειώσει και τις ώρες του προσωπικού.

Η ηλικία της πελατειακής βάσης της εταιρείας, καθώς και η έκθεσή της στην πληγείσα κρουαζιέρα, καθιστούν την TUI ευάλωτη στις επιπτώσεις των μέτρων που έχουν παρθεί για να σταματήσει η διάδοση του κορονοϊού, που πλέον έχει παρουσία σε 114 χώρες.

Η τρίτη μεγαλύτερη κρουαζιέρα στον κόσμο, η Princess Cruises, ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές της για δύο μήνες (υπενθυμίζεται ότι στην Princess ανήκει το πλοίο “Diamond Princess”, στο οποίο υπηρξαν κάποια από τα πρώτα κρούσματα του COVID-19).

Οι μετοχές της TUI έπεσαν κατά 57% τον περασμένο μήνα και το κόστος ασφάλισης του χρέους της έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Έλληνας ξενοδόχος που συνεργάζεται περίπου στο 15% των δωματίων του με την TUI ανέφερε ότι οι προκρατήσεις μειώθηκαν γύρω στο 40% και ότι, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προχωρούν σε ‘πάγωμα’ των πληρωμών, θα αναγκαστει και αυτός να μειώσει τις πληρωμές στους προμηθευτές.

Η TUI έχει επίσης επηρεαστεί από τη καθήλωση του Boeing 737 Max – το κόστος της εταιρείας ανήλθε σε 293 εκατ. ευρώ πέρυσι και τα εκτιμώμενα χαμένη κέρδη για το 2020 υπολογίζονται σε 400 εκατ. ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024