Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣτον 'πάγο' προσωρινά όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου TUI λόγω COVID-19
TOs

Στον 'πάγο' προσωρινά όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου TUI λόγω COVID-19

Ο όμιλος θα υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων στη γερμανική κυβέρνηση. Αποσύρονται οι προβλέψεις οικονομικών επιδόσεων για το 2020.

Σε χθεσινή (15 Μαρτίου) ανακοίνωσή του, ο Όμιλος TUI αναφέρει ότι αποφάσισε να αναστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων του μέχρι νεωτέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σε αυτό το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και η ευημερία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας παγκοσμίως παραμένει πρωταρχικής σημασίας και ως εκ τούτου ο Όμιλος TUI αποφάσισε, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, να αναστείλει τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων του μέχρι νεωτέρας, συμεπριλαμβανομένων των πακέτων ταξιδίων, των κρουαζιερών και των ξενοδοχείων. Αυτή η προσωρινή αναστολή έχει σκοπό να συμβάλει στις παγκόσμιες κυβερνητικές προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εξάπλωσης του COVID-19.

Υπό το πρίσμα αυτής της κατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή (του ομίλου) αποφάσισε σήμερα (σ.σ. 15 Μαρτίου) να αποσύρει τις κατευθυντήριες γραμμές για το οικονομικό έτος 2020, όπως είχε ανακοινωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Επιπλέον, το Εκτελεστικό Συμβούλιο δε θα εκδώσει νέα πρόβλεψη για το οικονομικό έτος 2020 υπό τις παρούσες συνθήκες.

Λόγω της άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της TUI αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και εξετάζει μια σειρά ενεργειών για την υποστήριξη των πελάτών, τους συναδέλφων και των μετόχων μας.

Ο Όμιλος διαθέτει μετρητά και διαθέσιμες εγκαταστάσεις αξίας 1,4 δισ. ευρώ περίπου Και οι ετήσιες επιδόσεις του ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες πριν από τον COVID-19. Λαμβάνουμε ουσιαστικά μέτρα περιορισμού του κόστους ώστε να μετριάσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη. Επιπλέον, αποφασίσαμε να ζητήσουμε εγγυήσεις κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη της επιχείρησης μέχρι να ξαναρχίσει η κανονική λειτουργία”.

Και η Lufthansa ζητά “χείρα βοηθείας” από τη γερμανική κυβέρνηση

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt“, ανάλογες προθέσεις έχει εκφράσει και η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, η οποία, λόγω του κορωνοϊού, έχει ακυρώσει ήδη περισσότερες από τις μισές πτήσεις της.

“Τις επόμενες εβδομάδες το πτητικό πρόγραμμα θα μειωθεί πιθανόν περαιτέρω, έως και 70% συγκριτικά με το αρχικό σχέδιο”, δήλωσε η εταιρεία. Ο όμιλος, που επίσης περιλαμβάνει τις Swiss International, Austrian Airlines και Brussels Airlines, δήλωσε ακόμη ότι μιλά με κυβερνήσεις χωρών για πιθανή κρατική στήριξη στις αεροπορικές εταιρείες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024