Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Royal Caribbean σταματά τις κρουαζιέρες παγκοσμίως
Κρουαζιέρα

Η Royal Caribbean σταματά τις κρουαζιέρες παγκοσμίως

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τα δρομολόγιά της από τις 11 Απριλίου 2020. Εν τω μεταξύ, κρουαζιερόπλοια με επιβεβαιωμένα κρούσματα ψάχνουν λιμάνια πρόσδεσης για να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους.

Με μια λακωνική ανακοίνωση, η Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις κρουαζιέρες της ανά τον κόσμο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού:

“Με δεδομένες τις παγκόσμιες συνθήκες της δημόσιας υγείας, η Royal Caribbean Cruises Ltd. αποφάσισε να αναστείλει τις πλεύσεις του στόλου μας παγκοσμίως τα μεσάνυχτα απόψε (σ.σ. Σάββατο 14 Μαρτίου).

Θα ολοκληρώσουμε όλες τα τρέχοντα δρομολόγια όπως είναι προγραμματισμένο και θα βοηθήσουμε τους επισκέπτες μας για την ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι.

Αναμένουμε να επιστρέψουμε σε υπηρεσία στις 11 Απριλίου 2020″.

Δύο κρουαζιερόπλοια με 1.300 επιβαίνοντες σε καραντίνα στη Χιλή
Δύο κρουαζιερόπλοια με περίπου 1.300 επιβαίνοντες στα φιόρδ της Χιλής (Παταγονία) τέθηκαν σε καραντίνα καθώς Βρετανός, ο οποίος αποβιβάστηκε από το ένα διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν ύποπτα κρούσματα.

Όπως αναμετπεδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο 85χρονος Βρετανός εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας μετά την αποβίβασή του από το “Silver Explorer“, που τελεί πλέον σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμανιού της πόλης Castro. Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης Coyhaique και βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στο Silver Explorer επιβαίνουν αυτή τη στιγμή 120 μέλη πληρώματος και 111 επιβάτες, σύμφωνα με τις αρχές της Χιλής.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, “Azamara Pursuit“, με 665 επιβάτες και 389 μέλη πληρώματος, τέθηκε σε καραντίνα κοντά στο λιμάνι του Chacabuco, αφού μπήκε στα χωρικά ύδατα της Χιλής στο πλαίσιο κρουαζιέρας από το Μπουένος Άιρες στο Callao του Περού. Η αποβίβαση επιβαινόντων απαγορεύθηκε λόγω του ότι υπάρχουν ύποπτα κρούσματα.

Και τα δύο πλοία ανήκουν στη Royal Caribbean Cruises.

Ακόμη, στους ωκεανούς παραμένουν τα “MS Braemar“, 25 ναυτικά μίλια ανοιχτά από τις Μπαχάμες (με 5 επιβεβαιώμενα κρούσματα και 40 άτομα -20 επιβάτες και 20 μέλη του πληρώματος- σε καραντίνα), το “Silver Shadow” (με ένα επιβεβαιώμενο κρούσμα και 609 επιβάτες) στο Recife της Βραζιλίας και το “Norwegian Jewel“, στον νότιο Ειρηνικό, στη Suva των νησιών Fiji (χωρίς κρούσμα, αλλά με αδυναμία να βρει λιμάνι πρόσδεσης).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024