Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι βρετανικές αεροπορικές καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους υπό το φόβο χρεωκοπίας έως τον Μάιο
Αερομεταφορές

Οι βρετανικές αεροπορικές καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους υπό το φόβο χρεωκοπίας έως τον Μάιο

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG, δήλωσε ότι ο κορονοϊός 'έχει σημαντικό και ολοένα και αρνητικό αντίκτυπο' στη ζήτηση σε όλες σχεδόν τις πτήσεις και θα μειώσει τη χωρητικότητα (σε ετήσια βάση) κατά 75% τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου περικόπτουν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, εν μέσω προειδοποίησης ότι πολλοί παγκόσμιοι αερομεταφορείς θα μπορούσαν να χρεωκοπήσουν, εκτός αν υπάρξει συντονισμένη δράση από τις κυβερνήσεις και την αεροπορική βιομηχανία.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει πτήσεις “διάσωσης” για σύντομες περιόδους “όπου μπορεί”, αλλά διακόπτει κάποιες πτήσεις. “Αυτές οι ενέργειες θα συνεχιστούν σε κυλιόμενη βάση για το άμεσο μέλλον και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καθήλωση πλειοψηφίας του στόλου της easyJet”, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία σε δήλωσή της .

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της British Airways, IAG, δήλωσε σήμερα ότι ο κορονοϊός “έχει σημαντικό και ολοένα και αρνητικό αντίκτυπο” στη ζήτηση σε όλες σχεδόν τις πτήσεις και θα μειώσει τη χωρητικότητα (σε ετήσια βάση) κατά 75% τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Willie Walsh, δήλωσε: “Έχουμε δει σημαντικές μειώσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εταιρειών και του παγκόσμιου δικτύου μας τις τελευταίες εβδομάδες και αναμένουμε ότι η ζήτηση θα παραμείνει αδύναμη μέχρι και το καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό προχωράμε σε σημαντικές μειώσεις στα πτητικά μας προγράμματα”.

Το CAPA Centre for Aviation προειδοποίησε ότι οι περισσότερες από τις αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου χωρίς τη βοήθεια κυβερνήσεων και της βιομηχανίας.

“Χρειάζεται συντονισμένη κυβερνητική και επιχειρηματική δράση -τώρα- για να αποφευχθεί η καταστροφή. Καθώς ο αντίκτυπος του κορονοϊού και των πολλαπλών ταξιδιωτικών περιορισμών από τα κράτη σαρώνουν τον πλανήτη μας, πολλές αεροπορικές εταιρείες πιθανότατα έχουν ήδη οδηγηθεί σε ‘τεχνητή’ χρεοκοπία ή τουλάχιστον παραβιάζουν ουσιαστικά τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.

Τα ταμειακά αποθέματα πέφτουν γρήγορα, καθώς οι στόλοι καθηλώνονται και οι πτήσεις που έχουν απομείνει λειτουργούν πολύ λιγότερο από το μισό.

Οι ακυρώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τις προκρατήσεις και κάθε φορά που υπάρχει μια νέα κυβερνητική σύσταση, είναι για να αποθαρρύνονται τα αεροπορικά ταξίδια. Η ζήτηση εξαντλείται με εντελώς πρωτοφανείς τρόπους: η κανονικότητα δε διαφαίνεται ακόμα στον ορίζοντα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024